Waar heeft u recht op als een opdrachtnemer zelf voortijdig een contract beëindigt omdat de verwachtingen niet waargemaakt kunnen worden. Kunt u al uw geld terugkrijgen?

Inhoudsopgave

Benieuwd wat online marketing voor de groei van jouw bedrijf kan betekenen? Doe de Online Klanten Check en ontvang advies over hoe jij meer leads en klanten via je website genereert!

Deze vraag werd aan De Zaak Advies voorgelegd:

“Ik heb een bedrijf in de arm genomen om mijn website beter vindbaar te maken. Hier heb ik een redelijk bedrag voor betaald, voor een periode van zes maanden. Het contract met dit bedrijf is door de opdrachtnemer na drie maanden beëindigd omdat de verwachtingen niet waargemaakt konden worden. Ik wil mijn geld terug omdat ik niks aan de dienstverlening van dit bedrijf heb gehad. Waar heb ik recht op?”

Bauco van der MeulenAdvies van Bauco van der Meulen, adviseur bij De Zaak en eigenaar van adviespraktijk MMC in Amstelveen:
“Wat hierbij van belang is, is de vraag of er een inspanningsverplichting of een resultaatverplichting is afgesproken.”

“Als er een inspanningsverplichting is afgesproken, heeft u alleen recht op teruggave van het teveel betaalde bedrag voor de periode van drie maanden dat het bedrijf niet meer voor u gewerkt heeft. Tenzij u kunt aantonen dat het bedrijf geen enkele inspanning voor u heeft verricht. Dan kunt u het totale bedrag dat u heeft betaald, terugvorderen.”

“Is u van tevoren enig resultaat gegarandeerd (resultaatverplichting), dan kunt u het volledige bedrag terugvorderen.”

Let op! Als u geld terugvordert, doe dit dan altijd per aangetekende brief.

Leden van De Zaak profiteren van onbeperkt advies

Als lid van hét kennisnetwerk voor ondernemers kunt u vijf dagen per week terecht bij De Zaak Advies. Aarzel niet om de telefoon te pakken als u met vragen zit: 085 – 079 7050.

Wil je dat je doelen voor 2024 meer zijn dan alleen dromen? Vind de perfecte marketingmix met de gratis Online Klanten Check.

Lees ook…
i.s.m.
Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden….
Zoek je een manier om je (online) marketing- of reclamestrategie te finetunen? Gebruik dan een beproefd model dat de tand des tijds heeft doorstaan:…
i.s.m.
Als ondernemer of bedrijf is het cruciaal om online marketing te omarmen, ongeacht je omvang. In dit artikel delen we 6 redenen waarom je met online…
Je hebt advertenties, je hebt marketing en je hebt growth hacking. Daarbij worden creatieve, onconventionele marketingmethoden gecombineerd met…
B2b marketing is voor veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf de drijvende kracht achter zakelijk succes. Terwijl grote bedrijven vaak over…
Je hebt besloten om in het diepe te springen en te starten als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). De baas zijn over je eigen agenda is…