De Belastingdienst spit bij een controle uw hele administratie door en vindt vaak iets dat niet klopt. Waarvoor worden in de praktijk de meeste boetes uitgedeeld? Een top vijf.

Inhoudsopgave

Weet jij wat je moet doen bij een cyberaanval? Download nu de gratis whitepaper ‘Gehackt’ om hackers te slim af te zijn

1. Mobiele telefoon

Het lijkt zo’n onschuldige secundaire arbeidsvoorwaarde: een mobieltje voor uw werknemer. Maar u mag hem pas vrij verstrekken als hij voor meer dan 10% zakelijk wordt gebruikt. Is het gebruik minder, of niet aantoonbaar, dan volgt een naheffing.

Meer:

2. Vaste onkostenvergoeding

Een vaste kostenvergoeding moet u altijd goed kunnen onderbouwen. En niet pas op het moment dat de belastinginspecteur daar om vraagt. Geef aan welke kosten u vergoedt, om welke bedragen het gaat en zorg voor bonnetjes.

Meer:

3. Parkeerkosten privé-auto

Rijdt uw werknemer in zijn eigen auto en geeft u hem daarvoor de maximale onbelaste vergoeding van € 0,19 per kilometer? Dan moet hij daar alle autokosten van betalen. Dat betekent dat een vergoeding van parkeerkosten wordt beschouwd als loon. Oók als deze worden betaald voor een plek bij de plaats van de werkzaamheden.

Meer:

4. ZZP’er zonder VAR

Let op: de VAR is op 1 mei 2016 vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Lees hier alles over deze wet. 

Dit gaat vaker mis dan gedacht. U huurt een ZZP’er in, betaalt hem en denkt dan klaar te zijn. Maar als u zijn enige opdrachtgever blijkt te zijn, moet u alsnog loonheffing en werknemerspremies afdragen. Vraag dus altijd om een VAR.

Meer:

5. Werkkleding

Werkkleding mag alleen vrij worden verstrekt als deze aan specifieke eisen voldoet. Bijvoorbeeld als zij alleen geschikt is om tijdens het werk te dragen, achterblijft op de plaats waar de arbeid wordt verricht of voorzien is van een groot bedrijfslogo.

Meer:

MKB steeds vaker slachtoffer van cybercrime. Download onze nieuwste whitepaper ‘Gehackt’ en ontdek wat te doen bij een cyberaanval.

Lees ook…
Telefonie en internet stelt je als ondernemer in staat om toegang te krijgen tot informatie, wereldwijd te communiceren, of e-commerce te benutten….
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…
i.s.m.
Verkoop is leuk. Iedere ondernemer is dol op goede verkoopcijfers. Alleen de administratie die daarbij komt kijken: de offertes, de facturering, het…
i.s.m.
ChatGPT geeft ons toegang tot een ongekende technologische vooruitgang. De schaduwzijde van dit soort AI-tools is dat ze de weg openen voor nieuwe…
i.s.m.
Het internet is in de ban van ChatGPT. Voor het eerst is er een aanspreekbare AI (artificiële of kunstmatige intelligentie) ontwikkeld. Voor het eerst…
Oplichters kunnen jou of een van je medewerkers bellen, mailen vanaf een willekeurige nummer of e-mailadres. Bijvoorbeeld met het nummer van jouw bank….