Als u per 1 juli nog eigenrisicodrager wilt worden voor de WGA, moet u opschieten, want uw aanvraag moet dan vóór 1 april bij de Belastingdienst liggen. Anders moet u een half jaar geduld hebben.

Inhoudsopgave

Wil je héél voordelig verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid? Lees de voordelen van de crowdsurance AOV en begrijp waarom duizenden ondernemers de laatste jaren zijn aangesloten. Tip: Regel je AOV dit jaar nog voor het wetsvoorstel van de verplichte AOV en bespaar.

Eigenrisicodrager WGA

U kunt zelf bepalen hoe u met het risico van gedeeltelijk arbeidsgeschiktheid van uw werknemer(s) omgaat. U kunt het publiek verzekeren, óf eigenrisicodrager worden. als u meer wilt weten over de gevolgen deze keuze lees dan het artikel: WGA-risico: zelf dragen of uitbesteden? »

1 januari of 1 juli

U kunt elk jaar op 1 januari of 1 juli eigenrisicodrager voor de WGA worden. De aanvraag daarvoor moet minimaal 13 weken vóór de beoogde ingangsdatum (dus vóór 2 oktober of voor 1 april) bij de Belastingdienst binnen zijn.

2 voorwaarden

Als u eigenrisicodrager wilt worden, dan moet u aan de volgende 2 voorwaarden voldoen:

  1. U hebt een garantieverklaring van een erkende kredietinstelling of een erkende verzekeraar. U kunt hier een modelgarantieverklaring downloaden.
  2. U bent in de 3 jaar voor de beoogde ingangsdatum niet al eerder eigenrisicodrager voor de WGA geweest.

U kunt het aanvraagformulier hier downloaden. Dit aanvraagformulier stuurt u samen met de garantieverklaring naar de Belastingdienst. Als u uw aanvraag hebt ingediend, ontvangt u een beschikking.

Startende werkgevers

Startende werkgevers kunnen – naast 1 januari en 1 juli – ook eigenrisicodrager voor de WGA worden met ingang van het moment waarop uw werkgeverschap is begonnen. Bij uw aanmelding als werkgever moet u dan het aanvraagformulier meesturen.

Wat is de WGA?

WGA staat voor regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Gedeeltelijk arbeidsongeschikten hebben recht op een WGA-uitkering. De uitkering wordt verstrekt op grond van de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) en uitbetaald door het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen).

Schadeclaims voorkomen? Vergelijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering via De Zaak.

Van een ongeluk tot een burn-out, ben jij goed verzekerd als je arbeidsongeschikt raakt? Zorg ervoor dat je niet zonder inkomen zit. Met een AOV in combinatie met crowdsurance kun je dit voorkomen én ook nog eens flink kosten besparen. Wil je meer weten? Lees de voordelen over deze unieke crowdsurance én verzekering ineen.

Lees ook…
Na jarenlang politiek gesteggel lijkt het er eindelijk van te komen: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Minister…
Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Ook wanneer je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Dan stoppen je…