De Nederlandse markt voor zakelijke rijders krijgt er iets bijzonders bij: de Opel Insignia Business Executive, een luxe uitvoering van het normale model. Vooral op de leasemarkt verstevigde deze fabrikant vorig jaar haar positie.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Met de nieuwe uitvoering van de Insignia probeert Opel haar opmars in het zakelijke segment voort te zetten. Het op de markt brengen van deze luxe business-uitvoering past bovendien in de strategie om zich als premium merk te presenteren en het Jan Modaal-imago af te schudden.
De Insignia komt met een scherpe prijs en een gunstig bijtellingspercentage. Een Insignia Business Executive met benzinemotor komt op de markt vanaf 31.895 euro met een bijtelling van 25%. Ter vergelijking: de Peugeot 508 is te koop vanaf 32.290 euro en de Volvo V60 kost minimaal 33.995 euro.

Voor veel zakelijke rijders zal een benzineauto niet geschikt zijn, omdat zij te veel kilometers maken. De prijs voor een diesel begint bij 35.345 euro, maar dan is er sprake van een gunstige 21% bijtelling. Daarmee is het een uitermate geschikte auto voor leaserijders.

Upgrades

De standaarduitvoering van de Business Executive heeft 4G WiFi, een panorama- of schuifdak, lichtmetalen velgen, Apple CarPlay en een achteruitrijcamera. Daarnaast zijn er twee upgrades: het Business Class-pakket voor 595 euro en het Executive+-pakket ter waarde van 1395 euro.

Het Business Class-pakket biedt: zwarte of beige bekleding, Bi xenon verlichting, ergonomische stoelen en stoel- en stuurverwarming. Met het duurdere Executive+ krijgt de auto er ook nog adaptive cruisecontrol bij, naast inklapbare buitenspiegels met lichten die automatisch dimmen, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en extra motorverwarming.

Wie kiest voor een Opel Insignia Business Executive, krijgt een degelijke auto die wellicht niet de flair heeft van de Peugeot 508 of zo hip is als de Volvo V60. Toch is het voor ondernemers – die de hand nog vaak op de knip moeten houden – aantrekkelijk om werknemers deze auto te laten leasen. Hij is maar iets goedkoper dan de concurrenten, maar wie meerdere auto’s heeft rijden ziet het voordeel aardig oplopen.

Overtuigd?

Zorg dan dat jij je auto, of dat je werknemer zijn leaseauto snel verkoopt. Dit gaat het makkelijkst via meteen auto verkopen. Zij helpen je je auto direct te verkopen voor een goede prijs.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Rij je zakelijk? Let dan goed op op de regels voor bijtelling van je bedrijfsauto. In dit artikel duiken we in de wereld van bijtelling voor…
Zakelijk rijden in 2024? Dan kan je niet om de vraag heen of het nu de tijd is om de switch naar elektrisch te maken. Want na dit jaar gaat er veel…
Misschien denk jij – net als veel andere zzp’ers en mkb’ers – na over de vraag of nú overstappen op elektrische bestelwagens een goede investering…
Een auto kost geld. Niet alleen als erin gereden wordt, ook als hij stilstaat. Mogen parkeerkosten onbelast worden vergoed? Of zijn deze kosten…
De populariteit van elektrisch rijden neemt snel toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan een laadinfrastructuur – ook bij bedrijven zelf. In dit…
Iedere eigenaar van een zakelijke of auto in privé betaalt wegenbelasting, ofwel motorrijtuigenbelasting (MRB). Deze wegenbelasting wordt regelmatig…