Leontien van Moorsel: "Ik ben bloedfanatiek"

Ook als ondernemer geeft ze alles
Ze won vier keer olympisch goud en is daarmee de beste Nederlandse wielrenster aller tijden. Ook als ondernemer doet Leontien van Moorsel er alles aan om te slagen. Nou, bijna alles dan. Over haar hoogte- en dieptepunten. "Ik heb acht jaar van mijn leven weggegooid." Lees het interview.
Leontien van Moorsel:

Het ondernemerschap en de topsportwereld, dat zijn toch twee totaal verschillende werelden? "Dat vind ik eigenlijk helemaal niet", vertelt de 46-jarige oud-profwielrenster. "Ja, de fysieke inspanning is heel anders, maar verder zie ik vooral veel gelijkenissen. Ook als ondernemer liggen winst en verlies dicht bij elkaar, moet je leren omgaan met verlies, krijg je te maken met vallen en opstaan, moet je risico’s nemen om succes te kunnen boeken én moet je de strijd aangaan met je concurrenten. Een wielerploeg functioneert in grote lijnen ook hetzelfde als een bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat alle mensen gemotiveerd zijn om het beste resultaat te halen, alleen dan kun je zo hard mogelijk de goede richting opgaan." Ze maakt de metafoor af in wielertermen. "Alle schakels in een bedrijf moet je onderhouden, want ze bepalen gezamenlijk de snelheid."

Bekijk het volledige interview met Leontien (inclusief video) in Magazine De Zaak:

Leontien van Moorsel De Zaak Ondernemen

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming