Lease shutterstock_535777450.jpg
15 dec 2016

CO2-neutraal rijden is goedkope karma

Van groot tot klein, elk zichzelf respecterend bedrijf denkt na over duurzaamheid. Groene compensatie voor je kilometers kan daaraan bijdragen.
Auto shutterstock_532041256.jpg
14 dec 2016

Zo bespaar je geld aan de vooravond van de auto revolutie

De regering wil op de lange termijn de verkoop van normale auto’s aan banden leggen. Elektrisch rijden wordt de norm. Een mooie ambitie, maar tot die tijd kan ook jij als ondernemer geld besparen en CO2-uitstoot verminderen.
Reclame DI8A3587-2.jpg
25 okt 2016

Groeigeheimen

Groeien gaat niet vanzelf. Alleen ondernemers met de juiste drive, skills en kennis kunnen hun bedrijf structureel laten groeien. Werk dus aan jezelf en je 'winkel'. Leren van succesvolle groeiers is daarbij heel belangrijk. In magazine De Zaak delen ondernemers hun groeigeheimen.
Autotest WGMX9960.jpg
27 sep 2016

Kia Optima: zakelijk offensief

Kia schakelt duidelijk een paar versnellingen op om de zakelijke rijder in de ‘verwen segmenten’ meer aan zich te binden. Wat dacht je van de Kia Optima PHEV of de nieuwe Kia Optima Sportswagon? Die laatste doet sterk denken aan het bijna Italiaans gestileerde studiemodel dat vorig jaar furore maakte op de Autosalon van Genève.
Auto driving-691751_960_720.jpg
6 sep 2016

Reiskosten aftrekken, mag dat?

In sommige gevallen mag je je reiskosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Hoe zit dit precies? Wij zochten het voor je uit.
Auto P90216957_highRes_bmw-i3-94ah-05-2016.jpg
23 aug 2016

Opvallend: ververs de batterijen in je auto!

BMW zorgt voor meteen twéé opvallende ontwikkelingen in de wereld van het elektrisch rijden. Dankzij een nieuw hightech batterijpakket heeft de nieuwe i3 een actieradius die maar liefst de helft groter is dan bij het huidige model. Op zich al bijzonder, maar het verhaal wordt pas écht opmerkelijk als je weet dat ook de huidige rijders van de eerste generatie i3 dat accupack kunnen laten monteren. Wat je noemt ‘batterijen verversen’ in je elektrisch auto!
Handige zaken de-zaak-online-1-marketing-en-verkoop-nissan-leaf-hero.jpg
28 jul 2016

Whitepaper Elektrische auto

Plug-in hybrides vallen in 2017 door nieuwe autobelastingen van de meeste shopping lijsten. Tegelijkertijd wordt de elektrische auto – als enige – met langdurige fiscale voordelen naar voren geschoven. De Tweede Kamer wil zelfs dat er rond 2025 alleen nog maar emissievrije voertuigen worden verkocht. In de praktijk waarschijnlijk niet haalbaar, maar het geeft aan dat je de elektrische auto serieus moet nemen. Dat kan ook steeds beter, want na de helaas ook vrij kostbare Tesla beginnen ook betaalbare ‘volumemodellen’ een steeds bruikbaarder range te krijgen.
Auto de zaak auto mileu milieuzone groen natuur.jpg
6 jun 2016

Milieuzones in binnensteden – Deel 1

"We doen het primair voor de gezondheid van onze bewoners en bezoekers," zegt een wethouder. Een ondernemer wiens oude bedrijfsauto werd verbannen, zegt: "Ik ken niet één argument dat mij van de noodzaak overtuigt..." In dit eerste deel gaat het vooral over het waarom van deze draconische maatregelen en de effecten. Later in de serie komen ook de kansen voor ondernemers aan bod.
Praktisch de-zaak-autotest-mercedes-e220d_MG_5074.jpg
6 jun 2016

"Belangrijkste veiligheidstechniek zit achter het stuur”

De auto krijgt steeds geavanceerder veiligheidssnufjes mee. Hij herkent verkeersborden, stuurt zelf subtiel terug naar de rijbaan, houdt volautomatisch afstand tot de voorligger, trapt als dat nodig is flink op de rem en reageert als een volleerd rallyrijder op een slip. Eigenlijk is er nog maar één echt probleem: de bestuurder.
Auto de-zaak-autotest-mercedes-c-klasse.jpg
6 jun 2016

Zakenrijder, het is bijna uit met de bijtellingpret

De gong is gegaan. Kort voor sluitingstijd is er een run op de bar. Bottoms up, in een teug naar binnen... Bij wijze van spreken dan. Hoewel? In de showrooms knipperen ze bijna letterlijk met het licht, want het is kwart voor twaalf. Wie nog een plug-in hybrid met bijtelling wil scoren moet rap zijn. Autojournalist Rob van Ginneken ziet dat tumult vanaf de barkruk aan.
Auto verhuur-rijdende-museumstukken-8616153323.png
6 jun 2016

"Ik verhuur rijdende museumstukken"

Ondernemer Rien Tilstra kocht in 2006 zijn eerste vijf 'eenden'. Oftewel vijf Citroën 2cv's. Negen jaar verder staan er in zijn loods in Amersfoort 25 prachtstukken. Niet alleen eendjes, maar ook Volkswagen campers, Vespa's, een Porsche 911 en originele Volkswagen Transporters. Rien Tilstra verhuurt vol enthousiasme met zijn bedrijf Vintage Road Trips deze oldtimers aan touristen en andere liefhebbers. Bekijk het ondernemersverhaal van Rien Tilstra in deze video.
Praktisch de-zaak-2016-ts02-auto-van-de-zaak-youngtimers-bmw-fiets-5.jpg
3 jun 2016

Een mountainbike op testosteron

Ook in 2016 zullen nieuwe businessclass-modellen over elkaar heen tuimelen in hun gevecht om de gunst van de rijders. Noteer maar vast de autoshows: Brussel en Detroit – midden januari – en voor de fijnproevers de Salon de l'Automobile in Genève – begin maart. Onlangs werd tijdens de Tokyo Motor Show en EICMA Milaan de toon al gezet: de mobiliteit verandert. En snel.
Getoond 1 tot 12 van 98. Er zijn meerdere pagina's.
Wat is voordeliger: een auto leasen, huren of kopen, een nieuwe auto of juist een occasion? Hoe bereken je bijtelling, btw of bpm? Zet je de auto beter op de zaak of op eigen naam? Hoe zit het met de bestelauto en ritregistratie? Welke contracten en formulieren heb je nodig? Je leest het hier.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming