Verkoop Houthaven.JPG
21 feb 2017

Offreren is óók investeren in de relatie

Even terug in de tijd – ruim 100 jaar – om te kunnen concluderen dat sommige zaken nooit veranderen. Neem meneer De Vilder, ondernemer in het grondwerk. Een handige zakenman die niet alleen goed was in z’n werk, maar ook uitstekende contacten.
Columns shutterstock_550451278.jpg
3 jan 2017

Wie groeit, laat winst liggen!

Ik zou wel eens willen weten welke gedachte als eerste bij je opkomt als je die titel leest. Is dat soms: “Neeeeeeee dat gebeurt bij mij niet!” Of denk je misschien; “Hoezo winst laten liggen, we maken toch meer winst dan eerst?!” Of ga je hier toch even wat langer over nadenken en zou er wellicht toch een kern van waarheid in kunnen zitten?
Columns shutterstock_538664059.jpg
19 dec 2016

De tevreden ondernemer

Ai, het was weer zover. Bonje in de tent. Een woonwinkel met meerdere filialen, gerund door maar liefst 3 zussen werd een slangenkuil. Bekend verhaal. Volgende generatie komt er aan. Hoeveel gezinnen kunnen er leven van de opbrengst en welke zoon / neef / nicht is feitelijk volkomen (on)geschikt om in te stappen.
Columns shutterstock_532179337.jpg
9 dec 2016

Oei ik groei!

De economie zit in de lift en als ondernemer merk je dat je bedrijf ook weer groeit. Leuk toch zou je zeggen. “Groei is toch goed?" Want als je groeit, maak je meer omzet en dan maak je dus ook meer winst. Toch?!
Columns shutterstock_529626022.jpg
6 dec 2016

Marges op projecten. Is dat bij jou ook zo’n gedoe?

Vind jij het ook zo lastig om projecten gedurende het verloop goed te volgen? Je hebt het idee dat de software nu écht voor elkaar is. Daar heb je de afgelopen tijd veel geld in geïnvesteerd. De software leverancier heeft je tenslotte verteld dat het nu mogelijk moet zijn om real time de juiste overzichten te tonen en over projectresultaten te rapporteren. Mooie overzichten, netjes met marges, offertebedragen, meerwerk facturen, projectverloop en wat je nog kunt verdienen. Je hebt iedereen precies die cursussen gegeven die volgens de software leverancier nodig waren.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
1 dec 2016

Het kasboekje van ome Leen

Vroeger begreep ik nooit dat een bedrijf dat winst maakte toch failliet kon gaan. Dat een bedrijf wel geld verdiende, maar toch niet genoeg had om de belasting te betalen. Hoe kwam dat toch dat ondernemers daar geen zicht op hadden? Is dat dan zo moeilijk, dat geld?
Columns shutterstock_237930475 (1).jpg
27 okt 2016

Pensioen in de BV... Hmm, was daar wat mee?

Met ware meesterhand plaatste het kabinet ook dit jaar weer de fiscale plannen voor 2017 “in de markt”. De media, de buurvrouw, je Twitteraccount…. Allen wisten met bravoure te melden dat er weer niets veranderde in je koopkracht, ongeveer.
Columns de zaak webshop webwinkel shoppen winkelen internet.jpg
4 okt 2016

De .shop-domeinnaam onder de loep

Yes! Sinds 26 september kan iedereen de domeinextensie .shop registreren. Webshopeigenaren springen een gat in de lucht, want zij kunnen niet wachten om de extensie te gaan gebruiken. Waarom is .shop zo gewild bij webshopeigenaren en zou het ook nuttig kunnen zijn voor fysieke winkels?
Columns de zaak laptop mobiel werken.jpg
4 okt 2016

Wat iedere ondernemer moet weten over Local SEO en Global SEO

Iedere ondernemer is zich tegenwoordig bewust van de voordelen van een hoge positie in zoekmachines zoals Google en Bing. Een website die goed gevonden wordt kan veel bezoekers en business opleveren. Om hoger in de zoekmachines te komen worden SEO oftewel “Search Engine Optimization” technieken gebruikt.
Columns DZ jong personeel werknemers jongeren mensen.jpg
3 okt 2016

Gelijke beloning; hét recept voor middelmatigheid

Standaardisatie lijkt een soort van heilige graal te zijn in dit tijdperk en ook ik ben er een groot voorstander van, maar slaan we soms niet te ver door?
Starters de zaak slyline denken peinzen staren lucht.jpg
29 sep 2016

Mijn lesje geleerd

In mijn koppie ben ik nog steeds dat rebelse jochie dat in 1995 vanuit de slaapkamer begon met een internetbedrijfje, inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd actief bedrijf met circa 45.000 klanten.
Columns De Zaak Google Zoeken Mobiel Onderzoek .jpg
9 sep 2016

Wat betekent Google's nieuwe update straks voor je links? Een masterclass

Eind dit jaar volgt er een update van Google's Penguin. Google Penguin is de benaming voor de meest recente aanpassing van het algoritme, dat de zoekmachine aanstuurt. Grote kans dat de update de bestaande werking flink aanscherpt. Daarom hier een masterclass: Wat zijn de do's & dont's?
Getoond 1 tot 12 van 61. Er zijn meerdere pagina's.
Onze ondernemers en experts bloggen hier regelmatig over hun dagelijkse praktijk en over actuele zaken. In hun columns lees je bijvoorbeeld over de nieuwste belastingplannen, of een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wel echt nut heeft en hoe je nu eigenlijk een goede e-mail schrijft. Voor handige tips of een inspirerende kijk op ondernemen! Wie de columnisten zijn? Dat lees je hier.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming