Handige Zaken global-goals-logo-share.jpg
29 jun 2017

Wat kun je als ondernemer nu doen aan de Global Goals?

‘Zomaar aan de slag gaan’ is er niet bij. Tijd om de Global Goals (of: Sustainable Development Goals) bewust in je bedrijfsvoering toe te passen. Over twee jaar kom je er echt niet meer mee weg om met je bedrijf geen steentje aan de Global Goals bij te dragen.
Commercie Leen-Zevenbergen-WVDO-Congres-in-Beeld-1200x800.jpg
29 jun 2017

Waar sta jij voor als ondernemer?

Stel jezelf eens de vraag wat je als ondernemer eigenlijk voorstelt: “Waar sta jij nu echt voor?” Dat was de uitdaging die Leen Zevenbergen de aanwezige ondernemers bij de ontbijtsessie van het Ondernemers voor Ondernemer netwerk meegaf.
Columns De Zaak Schrijven Typen Verhaal Toetsenbord Macbook Apple Werken Koffie.jpg
6 jun 2016

Haastige spoed is zelden goed

Mijn vader zei ooit: ‘Als je in je leven gaat ondernemen moet je zorgen dat je net iets meer verdient dan je verliest.' Ik begreep dat heel lang niet, omdat ik als jong ondernemer natuurlijk dacht dat ondernemers alleen maar winst maken en heel rijk worden. Zelden of nooit dacht ik aan verliezen. Heeft dat soms met leeftijd te maken?
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
6 jun 2016

Melk een bestaand idee uit

Sommige mensen zeggen dat niemand als ondernemer geboren wordt terwijl ik denk dat juist iedereen als ondernemer ter wereld komt. Raar toch? Iedereen begint als onafhankelijke eenling (op een paar na) en ontwikkelt zich meteen supercreatief tot een echte ondernemer, zoekend naar overleving en daar alle middelen toe aanwendend (lachen, huilen, schreeuwen).
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
8 okt 2015

Travel light!

Geen spullen, geen kantoor, geen mensen. Dat is de trend onder bedrijven. Merkwaardig, maar wel duidelijk zichtbaar.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
8 okt 2015

Tóch is dat kantoor nodig

Dit schrijf ik vanuit mijn boerderij in Frankrijk, vanuit een volledig ingericht kantoor met een heel snelle internetverbinding. Ik werk hier elke dag van zeven uur 's ochtends tot één uur 's middags. Bel, schrijf, Skype, neem deel aan een conference call. Kortom, ik doe alles wat ik in Nederland ook zou doen.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
21 mei 2015

Ik wens je veel personeel!

Heb je één medewerker? Of heb je er meer? Of heel veel? En, hoe voelt dat? Mijn eerste bedrijf verdubbelde elk jaar in aantal medewerkers en ik vond dat in 1984 nog wel heel stoer. Ik kende het oude Joodse gezegde nog niet, dat luidde ‘Ik wens je veel personeel', als je iemand niet mocht.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
18 mei 2015

Duurzaam duurt het langst

Je kent het gezegde wel: eerlijk duurt het langst. De kop boven deze column zegt in feite hetzelfde. Want eerlijk en duurzaam zijn synoniem. En wie wil er nou niet eerlijk zakendoen. Toch?
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
25 feb 2015

Dáár gaat het om in 2015

Elk jaar doet zich een merkwaardig fenomeen voor, zo tegen het einde van december. Iedereen wordt zenuwachtig en er vindt een opeenhoping van afspraken plaats. Mensen gaan gespannen bellen en worden steeds drukker. Alsof de wereld ten einde komt. Alsof er een periode stopt. Maar na het vuurwerk en de oliebollen is het gewoon weer maandag en lijkt alles hetzelfde. Sterker nog: ís alles hetzelfde. Gewoon weer buffelen voor nieuwe opdrachten, nieuwe verkopen, nieuwe klanten.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
18 dec 2014

Wat moeten we toch met al die trends?

Tegenwoordig heten ze zelfs trendwatchers, vroeger waren het futurologen, daarvoor waren het analisten en dáárvoor strategische planners. Maar al deze dure benamingen betekenen over het algemeen erg weinig voor mkb'ers. Hou toch op met al die onzin, die dure woorden, dat gezwam over de toekomst, terwijl we het vandaag al veel te druk hebben met overleven. Toch?
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
19 nov 2014

Shit, er is geen geld meer!

Tijdens het hardlopen afgelopen weekend dacht ik aan het uitbetalen van de salarissen. Mijn hoofd was zo goed als leeg van de inspanning, maar ik kreeg die salarisbetaling er gewoon niet uit. Dat zou donderdag gaan plaatsvinden. Hoe zou ik het geld bij elkaar moeten krijgen dit keer? Maandelijks liggen tienduizenden ondernemers in binnen- en buitenland wakker van dezelfde vraag.
Columns de-zaak-leen-zevenbergen-column.jpg
8 sep 2014

Sprankelen: survival of the happiest

Survival of the happiest, daar gaat het om. Geef mij maar een bedrijf vol blije eikels, want dat vind ik een eretitel. Geld maakt niet gelukkig, maar omgekeerd maakt in organisaties geluk wel geld. Daarom zijn sprankeling en inspiratie zo belangrijk voor de creatieve ondernemer.
Een van onze columnisten is Leen Zevenbergen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming