Een aankoop van een dienst of product via internet valt onder de Wet kopen op afstand. Dat betekent dat de consument een bedenktermijn heeft van 7 dagen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Bedenktermijn van 7 dagen

Een aankoop van een dienst of product via internet valt onder de Wet kopen op afstand. Dat betekent onder meer dat er een bedenktermijn is van 7 werkdagen, die bij een product ingaat op de dag nadat de consument het heeft ontvangen en bij een dienst op de dag dat het contract is gesloten. Hoewel bescherming van de consument zwaar weegt in de wet, zijn er toch de nodige uitzonderingen.

Geldt niet voor

De bedenktermijn geldt niet voor:
– diensten zoals logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding, als de dienstverlener zich verplicht deze te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode.
– zaken waarvan de prijs gebonden is aan de schommelingen op de financiële markt, waarop de verkoper geen invloed heeft;
– zaken die tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de koper;
– zaken die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
– zaken die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
– zaken die snel kunnen bederven of verouderen;
– cd’s, dvd’s en computerprogramma’s waarvan de koper de verzegeling heeft verbroken;
– kranten en tijdschriften.

Concrete voorbeelden

Een aantal concrete voorbeelden van diensten en producten waarvoor geen bedenktermijn geldt: als u via internet een reis boekt, aandelen, een maatpak of concertkaartjes koopt, bederfelijke waar zoals eten of bloemen besteld, of als u een dienst afsluit die meteen begint, zoals een abonnement voor mobiel bellen.

Bron: vandaagbesteldenmorgeninhuis.nl / acceptgiro-winkels.nl

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Ben je wel eens onverwacht getrakteerd op een parkeerboete tijdens het laden en lossen? Die frustratie kennen veel ondernemers. Maar wanneer is…
Werk je in je bedrijf veel met flexwerkers en nulurencontracten? Dan is het goed om te weten dat op dit moment strengere wet- en regelgeving in de maak…
Ieder kwartaal is er weer nieuwe regelgeving waarmee zzp’ers en ondernemers te maken krijgen. Per 1 oktober 2023 gaat weer een aantal wetten en…
Ieder kwartaal is er weer nieuwe regelgeving waarmee zzp’ers en ondernemers mee te maken krijgen. Per 1 juli 2023 gaat weer een aantal wetten en…
Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bezit je een unieke positie binnen het bedrijfslandschap. Deze rol combineert het directeurschap met…
Bedrijfshulpverlening (bhv) is een onderwerp dat voor de meeste mkb-ondernemers niet bovenaan hun to-dolijst staat. Maar eigenlijk zou dat wel moeten,…