Personeel Zieke werknemer.jpg
30 mei 2017

'Vast personeel biedt meerwaarde aan ons familiebedrijf'

Vakgarage Straathof in Nieuwe Wetering is een echt familiebedrijf. Mathé Straathof (41) runt de autogarage, die is opgericht door zijn vader, samen met zijn broer. De band met het personeel is hecht en bijna allemaal zijn ze vast in dienst. Bang voor grote kosten door langdurige uitval is Straathof niet. “Ik ga ervan uit dat we daar goed voor verzekerd zijn.”
Personeel shutterstock_567150604.jpg
22 mei 2017

Misverstanden over ziek personeel en verzuimverzekering

Overweeg je een verzuimverzekering af te sluiten voor je personeel, maar twijfel je nog? Er bestaan verschillende misverstanden over ziek personeel. John Snel, specialist inkomensverzekeringen van Interpolis, helpt ze te ontkrachten.
Ziekte shutterstock_604435247.jpg
22 mei 2017

Wat moet ik doen bij langdurig ziek personeel?

Iedereen is weleens ziek: een griepje, iets verkeerds gegeten, migraine. Een heel ander verhaal is langdurig ziekteverzuim. Dit is officieel aan de orde als je werknemer zes weken of langer niet op het werk verschijnt. Voor jou als werkgever betekent dit dat je je ook moet gaan inzetten voor de re-integratie van je werknemer. Wat kost een langdurig zieke medewerker jou nu eigenlijk?
Handige zaken Zieke werknemer.jpg
22 mei 2017

Wat kost de ziekte van mijn werknemer nou echt?

Het gebeurt maar vaak genoeg: een van je personeelsleden laat ‘s ochtends weten dat hij of zij ziek is. Vervelend voor je medewerker, maar ook voor jou! Wat kost het nou eigenlijk precies, zo’n zieke werknemer?
Tijdschrift DZ12 Lammers.jpg
16 mei 2017

Haal meer uit je personeel

Goed personeel is goud waard. Als ondernemer wil je de ideale omstandigheden creëren, zodat je team goed kan presteren. Maar hoe? Dat lees je in Magazine De Zaak #12. Hockey- en businesscoach Marc Lammers geeft nuttige tips. En verder: een quiz over personeelszaken, Rob test de Mercedes A-klasse, Joost vond goud op straat in Afrika en hoe 'personeel met een rugzakje' je bedrijf vooruit helpt.
Personeel Marc van Westerlaak 03.jpg
10 nov 2016

Werkgever, koester uw mantelzorgers

Werkgevers zouden mantelzorgers onder hun personeel actiever moeten koesteren en steunen. Dat is mijn conclusie na gesprekken met uiteenlopende werkgevers. Niet alleen vanuit sociaal oogpunt, maar ook vanwege hun onderschatte waarde voor het bedrijf. Mantelzorgers zijn privé, maar ook op de werkvloer vaak erg betrokken medewerkers. Daarmee dragen ze bij aan een goede werksfeer en zijn ze een welkome bron van steun voor collega’s.
Personeel numbers-time-watch-white.jpg
23 sep 2016

De WGA gaat veranderen!

Op 1 januari 2017 gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. De WGA voor werknemers met een vast dienstverband wordt dan samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.
Ziekte ziekte kosten verzuim personeel.jpg
13 mei 2016

Zieke werknemer kost bedrijf 230 euro per dag

Werkgevers schatten gemiddeld in dat een zieke werknemer 143 euro per dag kost. In werkelijkheid blijkt het gemiddeld 230 euro per dag te zijn. Waaruit bestaan die kosten? Hoe kun je voorkomen dat je bedrijf er de dupe van is?
Ziekte de zaak personeel ziekte .jpg
6 mei 2016

29 procent bedrijven heeft langdurig zieke werknemers

Gemiddeld heeft 29 procent van de bedrijven te maken met langdurig verzuim (personeelsleden die langer dan 4 weken ziek zijn). Bij jongere werknemers is de oorzaak vaak psychisch. Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans op langdurig verzuim.
Ziekte DZ overwerken eten werken laat fastfood.jpg
25 apr 2016

Werkstress? Zo grijp je in

De aanpak van werkdruk en stress is een zaak van werknemers en werkgevers en in beider belang. Het belangrijkste is dat werkdruk en stress bespreekbaar zijn van laag tot hoog binnen het bedrijf.
Ziekte De Zaak Gezond Leven Rustig Kalm Groen .jpg
21 apr 2016

Kleine ondernemer ligt niet wakker van ziekteverzuim

Ondernemers met een klein bedrijf maken zich vrijwel geen zorgen over ziekteverzuim, terwijl bij grote bedrijven een aanzienlijk deel van de eindverantwoordelijken er wakker van ligt.
Begeleiding de-zaak-sport-hardlopen-ontspannen-workout-trainen-actief-gezond1.jpg
15 mrt 2016

Beweeg je werknemers tot meer beweging!

Lichamelijk actieve werknemers functioneren beter, verzuimen minder en zijn beter gemotiveerd. Tijd dus om je medewerkers aan het bewegen te krijgen. Daarvoor hoef je niet per se een dure fitnessruimte in te richten. Er zijn genoeg andere mogelijkheden.
Getoond 1 tot 12 van 46. Er zijn meerdere pagina's.
Preventie, verzuimbegeleiding, reïntegratie: u bent verantwoordelijk voor het hele traject. Het is dus zaak uw werknemers te beschermen tegen beroepsziekten en andere gezondheidsrisico's. En als het dan tóch misgaat? Lees hier hoe u zorgt dat zieke werknemers zo snel mogelijk terugkeren in het arbeidsproces.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming