Zo verkoop je je schoonmoeder

Om goed te kunnen verkopen, moeten we de werkelijke behoeften van de klant kennen, betoogt praktijkman Erwin Wiggers. In zijn boek "Zo verkoop je je schoonmoeder" wijst hij de weg naar betere verkoopresultaten.

Als je het alleen voor het geld doet, moet je je schoonmoeder niet verkopen, begrijpen we uit uw nawoord…Erwin Wiggers
"Waar het bij verkopen om gaat, is dat je iemand weet te inspireren om iets van je te kopen. Dat lukt alleen als je daadwerkelijk gelooft in je eigen product. Naast de passie voor je product, moet je passie hebben voor je vak. De moderne verkoper is bescheiden en werkt graag mee aan het realiseren van de dromen van zijn klanten. Interesse en empathie, daar gaat het om. Geld is de minst belangrijke drijfveer."
 
U stelt dat verkopers moeten veranderen van marktkoopman in 'strategic business manager'. Leg eens uit.
"De kern van verkopen is het oplossen van problemen. Aan tevreden klanten is weinig te verdienen. Je dient dan ook eerst met de klant op zoek te gaan naar problemen, onvolkomenheden, irritaties en ongemakken. Vervolgens moet je de klant zover krijgen dat hij zijn dieperliggende behoeften beschrijft. Klanten doen graag zaken met mensen die nieuwsgierig zijn en die geïnteresseerd naar hen luisteren. Het absolute summum is een oplossing die jij kunt presenteren waardoor niet alleen zijn eigen dagelijkse werkzaamheden verbeteren, maar waarvan ook het hele bedrijf gaat profiteren. Dat is nogal een uitdaging! Maar: je hoeft er slechts naar te vragen..."
 
Moeten verkopers zich verdiepen in het actuele breinonderzoek om iets van hun lastige klanten te begrijpen?
"Vaak is die kennis handig. We voelen ons bijvoorbeeld aangetrokken tot mensen die in een soortgelijke stemming verkeren. Andersom voelen we weerstand tegen mensen die in een andere stemming zijn. Miscommunicatie voorkom je door meteen de lichaamshouding van de ander te imiteren. Door deze bewust te spiegelen krijgt de klant onbewust de indruk dat je op dezelfde golflengte zit. Manipulatief? Misschien, maar je kunt er ook anders tegenaan kijken: je doet je best om de taal van de ander te spreken. Daar kan toch niemand bezwaar tegen hebben?"


Zo verkoop je je schoonmoederZO VERKOOP JE JE SCHOONMOEDER
Uitgeverij Haystack, Zaltbommel
ISBN 978-94-612-6009-3

Dit boek bestellen? Ga naar Bol.com

 


De winnaars van de vijf boeken die De Zaak weggeeft, zijn:
Dhr. Koops, Hoogeveen
Dhr. Meering, Uithoorn
Dhr. van den Borne, Stramproy
Dhr. van den Berg, Amersfoort
Dhr. Meeuwsen, Cadier en Keer

Vrouwen maken wel degelijk ook kans, maar dat moeten ze wel eerst meedoen ;-)

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming