Interview met Rick den Heijer, auteur van "Grip - Word baas over je tijd"

Rick den Heijer schreef het zoveelste boek over timemanagement. Maar, benadrukt zijn uitgever: de auteur is tandarts. Dat maakt van 'Grip - Word baas over je tijd' toch een bijzondere uitgave. Waar haalt Den Heijer de tijd vandaan?

Rick den Heijer"Ook van de leuke dingen in het leven moet iets terechtkomen"

Er zijn al stapels boeken over timemanagement. Wat kan een tandarts daar nog aan toevoegen?
"Een praktijkvisie. Tandheelkunde is een ultra-efficiënt beroep. De tarieven zijn geregeld door de overheid. Daarom is het van belang om zo efficiënt mogelijk te zijn. Als ik een klant heb die verschillende behandelingen moet ondergaan, dan probeer ik dat in één zit te organiseren. Daarbinnen is dan alles tot in de puntjes gepland: van de looproute tot de spullen die klaar moeten staan."

U leert de lezer efficiënte to do-lijstjes maken?
"Nee, dat is veel te beperkt. Timemanagement is voor mij meer dan het afstrepen van dingen die moeten gebeuren. Daarmee win je uiteindelijk wel de strijd tegen de wijzers van de klok, maar misschien is er dan van een hoop leuke en essentiële dingen in je leven niets terechtgekomen."

"Ik leer de lezer om 'grip' te krijgen, om een balans te vinden tussen noodzakelijke klussen en alles waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen."

Kon u makkelijk tijd vinden om dit boek te schrijven?
"Ik moést het op zeker moment gewoon doen. Dit onderwerp heeft me altijd gefascineerd. Wel dacht ik bij elk boek dat ik erover las: dit is veel te uitgebreid, dit kan veel bondiger. Ik heb veel gewerkt in de late uurtjes. Mijn vriendin vond dat niet altijd even leuk. Maar goed, ze is nog altijd mijn vriendin."

GripGRIP - WORD BAAS OVER JE TIJD
Uitgeverij Pearson Education
ISBN 978-90-430-21159

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming