Google-tip: uw Google Agenda en Gmail downloaden

Google heeft het beste met u voor. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) denkt daar echter anders over en stelt een onderzoek naar het privacybeleid van het Amerikaanse internetbedrijf in. Misschien is dat wel de reden dat Google u nu de mogelijkheid biedt om uw Gmail en Google Agenda te downloaden.
Google-tip: uw Google Agenda en Gmail downloaden


Niet alleen onze privécorrespondentie, maar ook onze zakelijke correspondentie wordt hoofdzakelijk via internet gevoerd. Toegang tot die berg aan elektronische data lijkt heel vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk niet altijd werkbaar.
 
Google maakt het nu mogelijk om uw Gmail en Google Agenda gegevens te exporteren. Dat kan om twee redenen handig zijn:
  • als back-up
  • voor het geval dat u wilt overstappen naar een andere e-mail aanbieder.
U heeft de mogelijkheid om al uw mail en agenda's te downloaden, maar u kunt ook een selectie uit de labels maken (Primair, Sociaal, Updates, Forums, Reclame).
Wilt u de gegevens van alle Google-diensten (behalve Gmail en Agenda ook Google+, YouTube, Drive, enz.) downloaden, dan kan dat in één ZIP-bestand.
 
Google is op 5 december 2013 met deze dienst gestart en rolt die geleidelijk wereldwijd uit. Op dit moment kunt u in Nederland alle Google-diensten exporteren (log eerst in bij Google), behalve Gmail. Binnenkort is ook dat mogelijk. Controleer daarvoor regelmatig uw dashboard-instellingen.
Let op: lees de uitgebreide toelichting over de wijze waarop uw gegevens worden geëxporteerd om ergernissen te voorkomen. 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming