Verzoek geen privégebruik auto niet voldoende

Heeft jouw werknemer een auto van de zaak en vraagt hij een verklaring geen privégebruik aan? Zet dan de fiscale bijtelling niet direct stop. Alleen een verzoek is namelijk niet voldoende.
Verzoek geen privégebruik auto niet voldoende

Wacht met stopzetten bijtelling
De Belastingdienst geeft een verklaring geen privégebruik af op dezelfde dag als deze wordt aangevraagd. Maar dan wel 'in beginsel'. Vanwege dit voorbehoud en omdat het verzoek altijd kan worden afgewezen, is het raadzaam om niet direct de fiscale bijtelling stop te zetten.

Voorheen was het verzoek om een verklaring drie maanden lang gelijk aan de verklaring zelf. In die periode kon u de bijtelling voor de auto achterwege laten en liep u als werkgever niet het risico op eventuele naheffingen.

Deze vrijwarende status bestaat echter niet meer. Wacht daarom met het stopzetten van de bijtelling tot u van uw werknemer een afschrift van de verklaring geen privégebruik hebt ontvangen.

Lees meer in:

De verklaring geen privégebruik auto »

Lees ook…

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming