Video: Innoveren - groeien door vernieuwing

Innovatie gaat niet alleen om een nieuw product of een hemelbestormende vinding. Het gaat om vernieuwing, gericht op betere resultaten. En daar is in elke branche of bedrijfssector ruimte voor en behoefte aan. In deze video vertelt Kees Groot van West6 BV hoe hij zijn innovatieve idee heeft uitgewerkt.

Wat kunt u in deze video verwachten?
De meeste innovaties komen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. In deze video vertelt een van hen - Kees Groot - zijn verhaal.

Het idee: een zelfreinigende bermpaal
Groot belandde een tijd terug in een file, veroorzaakt door wegwerkers die bermpaaltjes aan het reinigen waren. Hij kwam er vervolgens achter dat daar jaarlijks € 100 miljoen aan wordt uitgegeven.

Groot bedacht toen de zelfreinigende bermpaal, en werkte dat idee uit tot een marktwaardig product. Hij moest daarbij de nodige tegenslagen verwerken. Maar zijn eigen mislukkingen inspireerden hem, en hij kreeg feedback, kritiek en stimulans van buitenstaanders.

Op een gegeven ogenblik kwam hij bij Innovative Partners, waar een methode wordt gebruikt die ervan uitgaat dat voor ieder probleem al een oplossing is bedacht. En dus moest er ook voor de problemen die Groot tegenkwam iets te vinden zijn.

Uiteindelijk bleven van de 81 onderdelen in het oorspronkelijke ontwerp van Groot, er maar twee over.

 

Extra informatie

 

Innovative Partners
De methode van Innovative Partners wordt gevormd door vier principes:

  1. Verkennen
  2. Vertalen
  3. Vergelijken
  4. Genereren

Innovatie
Bij innovatie worden de volgende drie stappen onderscheiden:

  1. Kansen zien
  2. Besluitvorming
  3. Kansen realiseren

Innovatievoucher
De innovatievoucher is bestemd voor kleine ondernemers die niet het geld hebben om vernieuwing zelf te financieren. Met deze voucher kan kennis worden ingekocht bij universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven. In 2010 zijn er al ruim 8000 uitgegeven.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming