Zo maakt u een presentatie die echt opvalt

Van de meeste PowerPoint-presentaties gaan er 'tig' in een dozijn. Om te voorkomen dat uw toehoorders zich gaan vervelen en gaan zitten gapen, moet u zich onderscheiden. Dat kunt u op diverse manieren doen.
Zo maakt u een presentatie die echt opvalt

U zult het ongetwijfeld zelf ook wel eens ervaren hebben op een beurs of tijdens een congres: een slaapverwekkende PowerPoint-pres.entatie
De oorzaak van die gelijkvormigheid ligt vooral in het gebruik van de standaard met PowerPoint meegeleverde sjablonen waarop de meeste gebruikers hun (nieuwe) presentaties baseren. Maar er zijn nog heel wat andere mogelijkheden voor onderscheidende presenteerblaadjes:

  • Op internet kunt u voor alle versies van PowerPoint vele sjablonen, modellen of thema's downloaden. Microsoft biedt op de website Office Online en op de speciaal op ondernemers gerichte sites (gratis) diverse ontwerpen aan die u in principe (rechten)vrij kunt gebruiken.
  • Ook vele andere (wel voornamelijk Engelstalige) partijen bieden zulke bestanden commercieel aan, soms gratis, soms tegen redelijke vergoeding. Enkele voorbeelden: www.templateswise.com, www.poweredtemplate.com of www.indezine.com.
  • Google met 'PowerPoint templates' of 'PowerPoint themes' als zoektermen en zoek naar fraaie ontwerpen. Let daarbij ook eens op sjablonen voor breedbeeldpresentaties. Want die ene die met PowerPoint 2007 is meegeleverd, zie je ook steeds weer terug op de beursvloer.....
  • En het allerfraaiste is… uw eigen sjabloon! Liefst in uw huisstijl natuurlijk! Kies een bestaand model dat het dichtst bij de wensen voor uw eigen sjabloon komt, pas allerlei zaken aan (verander kleuren, achtergronden, voeg logo's en adresgegevens in, et cetera), en bewaar het als een nieuw, eigen sjabloon.
    Kies daarvoor Opslaan als >> PowerPoint-sjabloon.
    Kies wel het goede formaat: .dot voor de uitwisselbaarheid met PowerPoint 97-2003, .dotm voor 2007-sjablonen met macro-ondersteuning, of .dotx voor de standaard 2007-sjabloon.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming