De Groeifaciliteit: financiering met steun van de overheid

Bij de Groeifaciliteit stelt de overheid zich garant voor de helft van het bedrag dat u wilt lenen bij de bank. Lees hier of u ervoor in aanmerking komt.
De Groeifaciliteit: financiering met steun van de overheid

De overheid stelt zich in het kader van de Groeifaciliteit garant voor 50% van het bedrag dat een financier als risicokapitaal aan een mkb-bedrijf verstrekt. Het betreft bedragen tot maximaal € 5 miljoen in de vorm van aandelenkapitaal of een achtergestelde lening.

De garantie heeft een maximale looptijd van twaalf jaar en geldt alleen voor zogeheten fresh money. Dat betekent dat het geld niet mag worden gebruikt om eerder krediet of risicodragend vermogen mee af te lossen.

Voorwaarden
De Groeifaciliteit is bestemd voor bedrijven die volgens de Europese normen tot het mkb worden gerekend en minder dan 250 werknemers tellen.

Verder moeten de bedrijfsactiviteiten voornamelijk binnen Nederland plaatsvinden en zijn sectoren als landbouw, visserij, onroerend goed en delen van de gezondheidszorg uitgesloten van deelname.

De bank of participatiemaatschappij bekijkt of de financieringsaanvraag in behandeling wordt genomen en of aan de voorwaarden wordt voldaan.

Senter Novem, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken dat inmiddels is opgegaan in AgentschapNL, moet vervolgens goedkeuring verlenen. Daarna bepaalt de bank of participatiemaatschappij of de financiering wordt verstrekt.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming