De Laatste Manager?

Het nieuwe werken begint met nieuw organiseren: minder regels, minder management en vooral meer vrijheid en vertrouwen in vakmensen. Maar nieuw organiseren is niet zo nieuw meer. Expert Ben Kuiken schrijft al meer dan vijf jaar over organiseren met minder regels. ‘Nieuw' organiseren, wat moeten we ermee? En wat doen we in de praktijk?
De Laatste Manager?

In 2010 schreef je je eerste boek over nieuw organiseren: De Laatste Manager. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er vandaag de dag juist meer managers zijn. Hoe zit dat?

‘Het ligt er maar net aan wie je ‘manager' noemt. Er zijn zat managers met uitvoerende taken, of managers die juist een meer ondersteunende rol aannemen. Met dat soort managers kun je prima nieuw organiseren. De manager die ik bedoel, is de traditionele manager die mensen vertelt hoe mensen zij hun werk moeten doen. Ik hoop dat dat er niet meer zijn geworden.'

Waarom niet?

‘Traditionele managers zitten met hun regels en structuren de vakman in de weg. In deze snel veranderende wereld moet je professionals juist meer ruimte geven om zelf na te denken. Als je te maken hebt met maatwerk of lastige klanten, dan heb je niks aan regels en structuren. Je moet vertrouwen in de creativiteit van mensen, blijven nadenken en samenwerken om tot de beste oplossing te komen.'

Lees meer in tijdschrift De Zaak
In het volledige artikel vertelt Ben hoe ondernemers op dit moment aan de slag gaan met nieuw organiseren. Ook geeft hij zijn visie op de toekomst. Wil je het volledige artikel lezen? Op 11 september 2015 verschijnt het nieuwe tijdschrift De Zaak. Wil je een gratis proefexemplaar ontvangen? Maak een account aan via MijnZaak en vraag een proefexemplaar aan.

Vraag een gratis proefexemplaar aan!

Wil je zelf aan de slag met nieuw organiseren? Tijdens het grote Nieuw Organiseren Event 2015 staat de praktijk centraal. Lezers van De Zaak krijgen 25 euro korting! Meld je aan via nieuworganiseren.nu/event2015 met de code DEZAAK.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming