Houd rekening met het bestemmingsplan

Bij de huisvesting van jouw bedrijf moet je rekening houden met het bestemmingsplan van de gemeente waar je je wilt vestigen. Hierin staat welke activiteiten op een bepaalde locatie mogen plaatsvinden.
Houd rekening met het bestemmingsplan

Of je nu een pand voor je bedrijf koopt, bedrijfsruimte huurt of vanuit huis werkt, je moet je houden aan wat in het bestemmingsplan is vastgelegd. Wil je bijvoorbeeld vanuit huis werken, maar heb je geen vrij beroep, dan heb je toestemming nodig van de gemeente. Die moet daarvoor het bestemmingsplan aanpassen, of jou ontheffing verlenen.

Inhoud bestemmingsplan
In een bestemmingsplan staan de gebruiksmogelijkheden van een bedrijfspand en perceel. Ook staat beschreven wat er in de omgeving van een bedrijf mogelijk kan veranderen. Verder geeft het uitbreidingsmogelijkheden weer, waarmee je rekening moet houden als je jouw bedrijf aanpast, uitbreidt of verkoopt.
De gemeente kan bestemmingsplannen wijzigen. Het is belangrijk de procedures hiervoor te kennen, want de toekomst van jouw bedrijf kan ervan afhangen.
Als je plannen hebt die niet in het bestemmingsplan passen, dan kun je burgemeester en wethouders vragen het bestemmingsplan aan te passen.

Lees het complete dossier van de Kamer van Koophandel over het bestemmingsplan met informatie over de totstandkoming, wijzigingen, een checklist en meer.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming