Windows-tip: toetsenbord geeft verkeerde tekens

Windows-tips die iedereen moet kennen
Even herkenbaar als vervelend: je begint een mail of Word-document te typen, maar je toetsenbordinstellingen zijn gewijzigd, waardoor je verkeerde tekens ziet. Een / wordt bijvoorbeeld een – . Vaak heb je per ongeluk je instellingen aangepast. Gelukkig kun je dit snel oplossen met deze handige tips.
Windows-tip: toetsenbord geeft verkeerde tekens

Tekens veranderen

Het kan gebeuren dat je toetsenbord ineens andere tekens geeft. Het / teken geeft bijvoorbeeld een –, het @ teken geeft ", of het ? teken geeft =. De reden hiervoor is dat Windows, en met name Word, in de gaten houdt in welke taal je typt en automatisch overschakelt naar de toetsenborddefinitie die daarbij hoort. Een andere reden kan zijn dat je tegelijk de CTRL en SHIFT hebt ingedrukt. Dat is de sneltoets voor het schakelen tussen toetsenbordindelingen.

Instelling toetsenbord wisselen: de snelste oplossing

De snelste oplossing is vaak ook de simpelste. Als je toetsenbordinstellingen (per ongeluk) zijn veranderd, kun je deze met een handige toetsencombintie weer terugzetten. Druk op CTRL+SHIFT en het toetsenbord gebruikt weer de oude instelling. 

Instelling toetsenbord wisselen vanuit menubalk

In de menubalk rechtsonder in het scherm staat meestal een icoon van een toetsenbord. Als je daar met de muis overheen gaat, verschijnt er een pop-up met de actieve indeling van het toetsenbord. Je kunt er ook op klikken om die indeling te zien. 

  • Staat er in de menubalk een afbeelding van een toetsenbord? Klik daar dan op om van indeling te wisselen.
  • In Nederland wordt meestal de indeling Verenigde Staten (Internationaal) gebruikt.

Instelling toetsenbord wisselen vanuit configuratiescherm

Het kan zijn dat jouw computerinstellingen anders zijn. Je kunt dan ook bij de gewenste instellingen komen via je configuratiescherm en de opties daar wijzigen naar de gewenste taal. Dat werkt zo: 

  • Druk op de Windows-knop
  • Klik op >> Configuratiescherm
  • Ga naar >> Land en taal
  • Selecteer tab >> Toetsenborden en talen
  • Klik op >> Toetsenborden wijzigen
  • Wijzig de standaard invoertaal naar >> Nederlands (Nederland) - Verenigde Staten (Internationaal)

Werkinstructie met schermafdrukken bij Easy Learning

Dit artikel is geschreven met behulp van Easy Learning. Op de website van Easy Learning is deze Microsoft Windows tip uitgewerkt met duidelijke schermafdrukken. Bekijk hem hier: Windows-tip: toetsenbord indeling wisselen »

Deze tip is van toepassing op

  • Microsoft Windows 7, 8.1 en 10.

 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming