Moet ik de lunchpauze van mijn medewerkers doorbetalen?

En hoe lang mogen ze pauze houden?
"Ik heb een aantal mensen in dienst, die, vanzelfsprekend, tussen de middag een broodje willen eten. Ben ik verplicht de lunchpauze door te betalen? En hoe lang mogen mensen eigenlijk pauze nemen?"
Moet ik de lunchpauze van mijn medewerkers doorbetalen?

Antwoord van Bauco van der Meulen, adviseur bij De Zaak
"Nee, je hoeft lunchpauzes, of andere langere pauzes die jouw mensen nemen, niet door te betalen. Het werkt eigenlijk heel simpel: als er niet wordt gewerkt, wordt er ook niet betaald.

Als een werknemer vijfenhalf uur achter elkaar gewerkt heeft, dan heeft hij recht op minimaal dertig minuten pauze. Die pauze mag overigens worden opgesplitst in twee keer vijftien minuten.

Wordt er door een werknemer langer dan tien uur gewerkt, dan is de pauze minstens 45 minuten. Deze mag worden gesplitst in meerdere pauzes van minimaal een kwartier.

Je mag tijdens de lunchpauze niet van je medewerkers verlangen dat er toch bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd. Je hoort nog wel eens dat iemand wordt gevraagd tijdens de pauze de telefoon te beantwoorden. Dat mag dus niet.

Koffie halen en rookpauzes
Dan heb je natuurlijk ook nog de gesprekjes bij de koffieautomaat en de rookpauzes, waarvoor men naar buiten moet of naar het rookhok. Dit wordt normaal gesproken gewoon doorbetaald, maar een werkgever kan wel grenzen stellen als iemand, omdat hij 46 keer per dag koffie haalt, niet aan zijn uren komt.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming