Tips om als man representatief gekleed te gaan deze zomer

Wanneer de temperaturen oplopen, wil je het liefst luchtig gekleed gaan. Maar in een korte broek op een zakelijke bespreking verschijnen, is niet aan te raden. Jeroen de Wal, storemanager van Suitable Den Haag, geeft tips zodat je als man deze zomer modieus en representatief voor de dag kunt komen.
Tips om als man representatief gekleed te gaan deze zomer

1. Kies een pak van zuiver scheerwol

Jeroen: "Het merendeel van de pakken, in ieder geval in onze winkels, is van zuiver scheerwol. Dit heeft de eigenschap dat het ‘s winters gekleed en zomers luchtig aanvoelt. Als je er een katoenen overhemd onder draagt, is zo'n pak prima in temperaturen boven de 25 graden. Je kunt ook kiezen voor een pak dat een mix is van wol en linnen of wol en katoen, dat is nog iets luchtiger. Als je het snel warm hebt, kun je de stropdas het beste achterwege laten."

2. Linnen is in opkomst

"Maar je hoeft niet per se voor voor scheerwol te kiezen. In modeland Italië lopen alle mannen in de zomer in een linnen pak. Binnen de Nederlandse bedrijfscultuur zijn linnen pakken niet zo gebruikelijk, maar dat begint te veranderen. Ze worden momenteel veel verkocht. Een linnen pak kan goed in combinatie met een polo, zeker als je een wat creatiever beroep hebt. Je kunt ook kiezen voor een linnen broek met een mooi getailleerd overhemd erboven en het jasje weglaten."

Een mooi blauw linnen pak is zeer geschikt voor de zomer

3. Kies voor een monkschoen

"Een monkschoen is een schoen met een dubbele gespsluiting. Dit is de meest casual formele schoen, of de meest formele casual schoen. Net hoe je het wilt zien. Het geeft wat extra's aan je outfit en is zeer geschikt voor de zomer."

4. Draag overhemden met subtiele bloemenpatronen

"Een paar jaar geleden zag je veel overhemden met aanwezige, felle prints met grove boorden en manchetten. Dat kan nu echt niet meer. Wat je nu veel ziet zijn overhemden met subtiele bloempatronen. Niet alleen deze zomer overigens, deze trend zie je ook in de collecties voor komen najaar en voorjaar 2016. Als je niet zo van de prints kun je altijd kiezen voor klassiek effen blauw of wit. En in de zomer zien we dat veel heren kiezen voor effen roze of lila."

5. Kies voor de modekleuren

"Wat pakken betreft zijn blauwtinten zijn erg in trek. We verkopen dit seizoen veel lichtblauw en middenblauw. Je ziet dat er veel ton-sur-ton gedragen wordt. Dat betekent dat je verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar combineert. Een blauw pak met een lichtblauwe stropdas bijvoorbeeld. Andere kleuren stropdassen die je deze zomer veel ziet zijn turquoise, mint-tinten en koraalrood. Koraalrood vervangt de traditionele PvdA-rode stropdas. Dit is een wat minder harde kleur.

6. Alvast voor de winter: kies de juiste jas!

"In Nederland zie je in de winter vaak mannen met een winterjack over hun pak lopen. Dat ziet er niet uit, zoiets kan ook alleen in Nederland. In Italië bijvoorbeeld, zouden mannen dat nooit doen. Gelukkig beginnen de Nederlandse mannen zich daar wat meer bewust van te worden. Daarom wil ik als tip alvast meegeven: kies in het najaar en in de winter voor een modische overjas of trenchcoat. Dat staat vele malen beter."

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming