Je wordt er vrolijker van, krijgt er goede ideeën door én hij is goed voor het teamgevoel! Klinkt als de ideale collega. De meeste Nederlanders blijken die ook te hebben: dat is namelijk hun kop koffie of thee op het werk. Voor vier van de vijf Nederlanders blijkt die onmisbaar te zijn voor een goede start van de werkdag.

Inhoudsopgave

Beperk de impact van verzuim in jouw organisatie met een verzuimverzekering. Krijg ondersteuning bij verzuimbegeleiding en re-integratie. Bereken je premie in 3 simpele stappen

Bureau MWM2 legde in opdracht van Jacobs Douwe Egberts (JDE) aan ruim duizend Nederlanders een aantal stellingen voor over hun kop koffie of thee op het werk. De uitkomsten maken duidelijk dat de aanwezigheid van koffie en thee op de werkvloer in feite onmisbaar is. Voor werkgevers biedt het onderzoek waardevolle informatie over de arbeidsmotivatie én over hoe klanten en leveranciers hun onderneming ervaren.

Betere ideeën

Ga maar na: maar liefst tweederde van de respondenten geeft aan er weer tegenaan te kunnen na een goed kop koffie of thee. De helft meent zelfs betere ideeën te hebben na een van beide warme dranken te hebben gedronken. Dat maakt het belangrijk om als ondernemer kwaliteit te bieden, bijvoorbeeld koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick.

Vergaderen

Het dagelijkse ‘bakkie troost’ maakt 66% zelfs scherper op het werk. En een vergadering houden met een kop koffie of thee is voor maar liefst 70% een garantie voor een goede ervaring.

Conflictoplossing

Opmerkelijk is dat iets meer dan de helft van de respondenten (51%) zegt dat een goed kop koffie helpt bij het oplossen van een conflict. En bijna de helft (49%) ontmoet bij de koffieautomaat wel eens collega’s, waar ze anders niet zo gauw mee in contact zouden komen.

Beleving winkel/onderneming

Je kan maar beter zorgen dat je klanten en/of leveranciers koffie of thee aangeboden krijgen, want voor 75% is dat een belangrijke factor voor de waardering van je bedrijf. Voor horecaondernemers is het tot slot goed om te weten dat zes op de tien Nederlanders voor een café/restaurant kiezen omdat er goede koffie of thee wordt geserveerd.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd gehouden onder een even groot aantal mannen en vrouwen van alle leeftijdsklassen. Qua opleidingsniveau was de verdeling: 26% laag opgeleid, 44% middelbaar onderwijs en 30% hoog opgeleid. Bijna de helft van de respondenten heeft een fulltime baan, 22% is parttime werkzaam. Het onderzoek vond plaats in opdracht van Jacobs Douwe Egberts Professional.

Krijg grip op verzuim met een verzuimverzekering die risico’s beheert en expertondersteuning biedt voor een vlotte re-integratie. Bereken je premie in 3 simpele stappen.

Lees ook…
i.s.m.
Als je personeel in dienst hebt, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Dat is allereerst natuurlijk vervelend voor hem of…
Het is een menselijke basisbehoefte om in een gezonde, comfortabele en veilige werkomgeving te verkeren. Mensen brengen een behoorlijk deel van hun…
In het eerste jaar van de coronapandemie werd het al snel een onderwerp van discussie: hoe ga je als werkgever met vakantiedagen om? Medewerkers…
Een werknemer is een kersverse moeder of trotse papa geworden. Die werknemer wil minder werken om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Nog even…
Je hebt een beoordelingsgesprek met een medewerker op de agenda staan. Deze werknemer meldt zich regelmatig ziek. Mag je dit verzuim meewegen in de…
Sinds 2 augustus 2022 hebben ouders en verzorgers recht op (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof. Dat heeft consequenties voor jou als werkgever en…