De 10 beste Excel-tips van 2015

10 Excel-tips die het afgelopen jaar duizenden malen zijn gelezen. Het mooie ervan is dat diezelfde tips natuurlijk ook nog in 2016 hun waarde bewijzen. Al zit er maar één tussen die je werk lichter maakt (en dus je leven aangenamer), dan heeft deze lijst al zin gehad. Doe er je voordeel mee!
De 10 beste Excel-tips van 2015

Nr.1: Excel tip Slim kolommen optellen
In Excel geeft de formule SOM.ALS het totaal van een kolom, op basis van een waarde in een andere kolom. Zo rekent u bijvoorbeeld snel uit waar en hoeveel u nog van een bepaald product op voorraad hebt

Nr.2: Transponeren in Excel kolommen en rijen wisselen
In Excel kunt u met de functie Transponeren verticale cellen in één keer horizontaal kopiëren, of horizontale cellen verticaal. Lees hier hoe Transponeren werkt.

Nr.3: Formulier ritregistratie
Om te bewijzen dat u minder dan 500 kilometer privé hebt gereden met een auto van de zaak, hebt u een sluitende rittenregistratie nodig. Dit formulier voldoet aan de eisen die de Belastingdienst aan een goede ritregistratie stelt.

Nr.4: Excel-tip: sjabloon om uw ritregistratie bij te houden
In een ritregistratie staat wie op een bepaald tijdstip met een bepaald voertuig heeft gereden en welke afstand daarbij is afgelegd. Wanneer is het nodig om een rittenregistratie bij te houden, aan welke eisen moet die voldoen en op welke manier kan je dat doen? Wil je geen geld uitgeven aan een elektronisch kastje, dan kan je een kant-en-klaar formulier.

Nr.5: Excel: zo print u alles altijd op één pagina
U werkt in Excel met verschillende werkbladen, print en ontdekt dat één kolom net op de tweede pagina wordt afgedrukt. Niets aan te doen? Jawel hoor. Met deze tip print u in Excel altijd alles op één pagina.

Nr.6: Excel-tip: werkbladen beveiligen
In Excel kunt u een werkblad beveiligen. Daarmee kunt u voorkomen dat er per ongeluk wijzigingen worden aangebracht. In deze tip van Easy Template leest u hoe u een werkblad in Excel beveiligt.

Nr.7: Zo gebruikt u waarden uit andere rekenbladen in Excel
Het zal u vast ook wel eens overkomen: u maakt formules in Excel en wilt waarden voor uw berekeningen gebruiken uit een ander werkblad. Dat kan en is handig voor als de btw straks wordt verhoogd.

Nr.8: De Excel-functie afronden
Excel rekent met heel veel decimalen. Bij de uitkomst toont het programma echter niet altijd alle decimalen. Dat hangt namelijk af van hoe Excel getallen afrondt. In deze tip lichten we toe hoe Excel daarmee omgaat.

Nr.9: Reeksen doorvoeren in Excel
Met Excel worden vaak lijsten gemaakt. Kenmerkend voor een lijst is het gebruik van nummering of maanden. Excel herkent deze gegevens, ook wel reeksen genoemd. U hoeft dan ook niet steeds het nummer of de maand te typen: Excel kan dat automatisch voor u doen.

Nr.10: Excel- en Word-tip: simpel een mailing versturen
Zelfs voor een gebruiker met alleen basiskennis van Office is een mailing versturen met behulp van Word en Excel prima te doen. We zullen stap voor stap uitleggen hoe een mailing kan worden gemaakt en verstuurd. Dit versturen kan zowel per post als per e-mail.

 

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming