Wat zijn kernwaarden?

Ieder bedrijf heeft kernwaarden. Bouwstenen van de bedrijfscultuur. Weet jij wat de kernwaarden zijn van jouw bedrijf? In deze video legt expert Victor van Veelen uit hoe je kernwaarden vast kunt stellen en hoe ze je bedrijf vooruit kunnen helpen.
Wat zijn kernwaarden?

Waarom kernwaarden?

Victor van Veelen helpt met zijn bedrijf Buro Fiks andere ondernemingen om te groeien. Een belangrijk onderdeel daarvan is onder andere het vaststellen van hun kernwaarden. "Door kernwaarden expliciet te maken kun je makkelijker groeien, je mensen beter en makkelijker aansturen, de juiste mensen en klanten aannemen en strategisch betere keuzes maken", aldus Van Veelen.

 

Uit onderzoek van Jim Collins naar de 100 snelst groeiende bedrijven bleek dat ze allemaal een kristalheldere cultuur en bijbehorende kernwaarden hadden. Daarnaast vormen kernwaarden de basis voor bijvoorbeeld de Rockefeller Habits. Een groei-methode beschreven door de Amerikaanse goeroe Verne Harnish.

 

 

Auteur: Raphael Klees

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming