Mijn Werkplek: Schipbreuk aan wal

Schipbreuk is een doormidden gezaagd binnenvaartschip op de kade in Amersfoort. De bijzondere werkplek van fiscaal adviseur Roger Prins en andere ondernemers.
Mijn Werkplek: Schipbreuk aan wal

Bedrijf: OAMKB Amersfoort, ‘the missing link voor duurzame ondernemers', financiële dienstverlening

Ondernemer: Roger Prins

Werkplek: Schipbreuk, een doormidden gezaagd binnenvaartschip op de kade in De Nieuwe Stad (denieuwestad.nl) in Amersfoort

Aantal medewerkers: geen, heb onlangs een stagiaire gehad en schakel af en toe zzp'ers in.

onlineaccountantsmkbamersfoort.nl

 

Hij is fiscaal adviseur en als partner aangesloten bij het netwerk ‘Online Accountants MKB' (OAMKB). Roger Prins: "Ik ben 3,5 jaar geleden voor mezelf begonnen. Via via kwam ik in contact met OAMKB. Ik vond het prettig het via een franchise te doen, omdat je ondersteuning krijgt in het ondernemerschap en bijvoorbeeld marketing. Je kunt je klant een totaalpakket bieden aan ondersteuning met partners: fiscalisten, accountants, financieel adviseurs, allemaal zelfstandig ondernemers. Ons doel is dat de mkb'er zo min mogelijk tijd kwijt is aan administratie, wij nemen het uit handen.

Mijn specialiteit is duurzaamheid, aan de ene kant vanuit persoonlijke interesse. Aan de andere kant wordt het vanuit de overheid steeds meer gestimuleerd met subsidies en fiscale regelingen. Op fiscaal gebied zijn er belastingvoordelen voor zuinige auto's en zonnepanelen en regelingen om innovatie en duurzaamheid te stimuleren. Genoeg te doen dus voor mij als fiscaal adviseur."

 

 

"Ik heb eerst vanuit huis gewerkt om de kosten laag te houden, maar op een gegeven moment is het prettig een kantoor te hebben om naar toe te gaan. Thuis lopen werk en privé meer door elkaar. Ik woon in Amersfoort en fietste hierlangs. Er hing een briefje op het raam dat er ruimte te huur was. Het is een dynamische omgeving; een duurzame locatie past ook bij mijn bedrijf. En omdat je hier met verschillende bedrijven onder andere in media, marketing en reizen zit, kun je samenwerken en elkaar versterken."

 

"Schipbreuk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb ook op andere plekken in de buurt gekeken, maar dan moest je nog investeren in de afwerking en inrichting. Hier was alles kant-en-klaar. Ik huur een werkplek en er is een gezamenlijke spreekkamer en een keukentje. Klanten die hier komen vinden de plek ook bijzonder. Zo'n schip geeft toch wat extra's. Ik huur sinds september 2014, in ieder geval voor twee jaar, maar als het bevalt blijf ik langer. De locatie is in het bestemmingsplan in ieder geval beschikbaar tot 2022."

 

 

"De Nieuwe Stad is een leuke plek. Bij stadsstrandje Zandvoort aan de Eem hiernaast doen we vrijdagmiddagborrel en er zijn in de buurt veel mogelijkheden om te lunchen. En buiten aan het water is er veel reuring, vooral als het zonnig is, met mensen en boten die langskomen."     

 

Laurens Olieman is eigenaar van Schipbreuk en heeft er zelf ook een werkplek. Laurens heeft het plan bedacht en, in overleg met de gemeente, het schip doormidden gezaagd, op de wal gebracht en verbouwd tot kantoorlocatie. Ook de bureaus zijn door Laurens gemaakt; in het midden loopt de rivier de Eem. Laurens: "De locatie is perfect. Ik kijk vanuit het kantoor uit op mijn woonboot en mijn Inspiratieboot die ik verhuur voor onder andere feesten en bedrijfsuitjes." 

 

Oproep! Heb jij een bijzondere werkplek of bedrijfspand? Bijvoorbeeld op grote hoogte, in een unieke omgeving of ingericht in een speciale stijl? Ga naar Mijnzaak.nl (log in of registreer je) en meld je aan.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming