Feyenoord is kampioen, maar welke club is kampioen kredietwaardigheid?

Met deze voetbalclub kun je het beste zaken doen
Groot feest voor fans van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, ze zijn officieel landskampioen. Een interessante partij om eens mee om de tafel te zitten voor een mogelijke samenwerking. Maar is dat wel zo? Hoe zit het met de kredietwaardigheid van voetbalclubs?
Feyenoord is kampioen, maar welke club is kampioen kredietwaardigheid?

Het winnen van de Eredivisie is goed voor de inkomsten van de Rotterdammers, dat net als een bedrijf in gezond vaarwater moet blijven. Voor ondernemers is de kredietscore (rating) een nuttig instrument, omdat het een indicatie geeft van hoe gerust je erop kan zijn dat je als leverancier of zakenpartner betaald krijgt. Door middel van een cijfer of letter wordt aangegeven hoe hoog het risicoprofiel van een particulier of bedrijf is. Je kunt dan aan de hand van de rating bepalen of je met deze persoon of dit bedrijf zaken wilt doen. Banken gebruiken deze ratings ook bij het bepalen of ze wel of geen krediet verstrekken.

Feyenoord mag dan landskampioen voetbal zijn geworden in de Eredivisie, qua kredietwaardigheid staan ze niet eens in de top vijf. Provincieclub Vitesse is op kredietwaardigheid de best presterende ploeg.

Creditsafe stelde een 'kampioensoverzicht' samen van de eredivisieclubs, op basis van hun kredietscore:

 1. Vitesse - 100
 2. S.C. Heerenveen - 93
 3. Ajax - 83
 4. AZ - 74
 5. Go Ahead Eagles - 73
 6. Heracles - 65
 7. Excelsior - 63
 8. Feyenoord - 59
 9. ADO Den Haag - 58
 10. PSV - 42
 11. FC Utrecht - 31
 12. N.E.C. - 27
 13. FC Twente - 23
 14. Willem II - 20
 15. PEC Zwolle - 19
 16. FC Groningen - geen rating beschikbaar, 403 verklaring
 17. Sparta - geen rating beschikbaar, 403 verklaring
 18. Roda JC - geen rating beschikbaar, 403 verklaring

De meeste clubs zijn onderdeel van een concern. Sommige van hen hebben een 403 verklaring waardoor er geen score bekend is. Zij hebben vrijstelling gekregen van de verplichting van het deponeren van een jaarrekening.

Wat is jouw kredietscore?

Weet jij welke betaalreputatie jij inmiddels hebt opgebouwd? Je kunt nu gratis je kredietscore checken en een kredietrapport downloaden in MijnZaak. Je kunt meteen checken hoe kredietwaardig je grootste klanten of potentiële zakenpartners zijn. Deze service is mede mogelijk gemaakt door krediet- en bedrijfsinformatie leverancier Creditsafe.

  Ga nu naar je mailbox

  Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

  Ook praktische tips in je mailbox?

  Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

  1
  0

  De Zaak website maakt gebruik van cookies.

  We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

  /disclaimer
  Meer informatie
  Ja, ik geef toestemming