'Vast personeel biedt meerwaarde aan ons familiebedrijf'

Ondernemer in beeld: Mathé Straathof van vakgarage Straathof
Vakgarage Straathof in Nieuwe Wetering is een echt familiebedrijf. Mathé Straathof (41) runt de autogarage, die is opgericht door zijn vader, samen met zijn broer. De band met het personeel is hecht en bijna allemaal zijn ze vast in dienst. Bang voor grote kosten door langdurige uitval is Straathof niet. “Ik ga ervan uit dat we daar goed voor verzekerd zijn.”
'Vast personeel biedt meerwaarde aan ons familiebedrijf'
Waar veel mkb’ers huiverig zijn voor het vaste contract vanwege de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte, hebben de meeste van de vijftien medewerkers bij Straathof een contract voor onbepaalde tijd. “Voor de rust en de continuïteit in het bedrijf is dat zo belangrijk, dat wij het liefst vast personeel hebben. Ik begrijp het heel goed dat ondernemers er huiverig voor zijn om vaste contracten te geven, maar de voordelen wegen voor mij ruimschoots op tegen de risico’s. Met vast personeel kun je een band opbouwen. In ons familiebedrijf zijn de lijnen kort en houden we goed contact met iedereen. Als iemand dan dreigt uit te vallen door bijvoorbeeld stress in de werk- of privésituatie, zijn we er snel bij.”
 

Stress opvangen

Goed contact houden met alle medewerkers is ook een van de manieren waarop Straathof langdurige uitval probeert te voorkomen. “In mijn ervaring komt een burn-out heel vaak niet alleen door stress van het werk, maar ook door problemen thuis. Dus als ik bijvoorbeeld weet dat een medewerker een familielid in het ziekenhuis heeft, probeer ik hem in de luwte te houden. Ook proberen we het zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen moeten overwerken of stress krijgen door het werk. Dat lukt niet altijd, maar we doen ons best.”
 
In de autogarage is het ook erg belangrijk dat medewerkers de richtlijnen kennen om veilig te werken en hun lichaam op de juiste manier gebruiken. “Veiligheid staat voorop in ons bedrijf. Het is mijn taak om de juiste voorzieningen te hebben en ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe hij ze moet gebruiken. Dan is het natuurlijk aan hen zelf om dit ook te doen. Daarnaast probeer ik het ook te ontmoedigen dat onze medewerkers roken, maar zeker buiten werktijd is dat aan henzelf. Ik mag het niet verbieden.”
 

Burn-out

Straathof heeft het weleens meegemaakt dat een medewerker langdurig uitviel. “Deze medewerker kreeg een burn-out. Later bleek dat hij dit bij een andere werkgever ook al eens had gehad. Er speelde van alles thuis, ook waren er andere psychische problemen. We hebben een gespecialiseerde verzuimbegeleider ingeschakeld om deze medewerker weer te laten re-integreren, maar uiteindelijk is dit niet gelukt. Met een vaststellingsovereenkomst zijn we uit elkaar gegaan. Heel jammer, maar soms kan het niet anders.”
 
Om de kosten van langdurige uitval op te vangen, heeft Straathof een verzuimverzekering. “Ik heb advies ingewonnen bij meerdere adviseurs. Op basis hiervan heb ik ervoor gekozen eigenrisicodrager te worden voor de WGA en hiervoor een verzekering af te sluiten. Ik ga ervan uit dat we goed verzekerd zijn. Of dat ook echt zo is, weet je natuurlijk pas als je weer met uitval te maken hebt, en op dit moment hebben we dat gelukkig niet.”
 
Ben je ook eigenrisicodrager voor de WGA en wil je je verzuim verzekeren? Bekijk de Verzuimverzekering van Interpolis.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming