"Verslaafd aan paardenmest"

Vreemde Vogel: G & J van Leeuwen
Ondernemer Joost van Leeuwen haalt elke dag paardenmest op met een prachtige vrachtwagen (uitgeroepen tot mooiste truck van Nederland 2016). We gingen een dagje met hem op pad.
In Vreemde Vogel lopen we een dagje mee met de meest bijzondere ondernemers van Nederland. In deze aflevering krijg je een kijkje in de bijzondere wereld van paardenmest. Paardenmest ophalen, hoe gaat dat in z'n werk?
 
G & J van Leeuwen is een echt familiebedrijf, Joost nam de zaak over van zijn vader. "We doen eigenlijk een van de vieste klusjes die er zijn", vertelt Van Leeuwen. Hij is trots op zijn bedrijf en naar eigen zeggen 'verslaafd aan paardenmest'. Zijn grote hobby is vrachtwagens. Hij doet mee aan truckshows en vindt het belangrijk om zijn wagen mooi in te richten en schoon te houden.
 
Hij en zijn chauffeurs komen bij maneges, kinderboerderijen en particulieren in het hele land. Hij brengt de poep vervolgens naar champignonkwekerijen, want champignons groeien goed op paardenmest.
 

Tekst en presentatie: Claartje Vogel
Video en foto: Nathan de Putter

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming