Wat doe jij bij brand op kantoor?

Hierom heb je een vluchtplan nodig.
Wist je dat er in Nederland gemiddeld 15 kantoor branden per dag zijn? Een inboedelverzekering is dan ook geen onnodige luxe. Maar spullen zijn vervangbaar, mensen niet. Heb je al een vluchtplan, zodat iedereen zich in veiligheid kan brengen.
Wat doe jij bij brand op kantoor?

Natuurlijk wil je dat je spullen goed verzekerd zijn. Voorraad, inventaris en de apparatuur die je gebruikt zijn verzekerd in je inboedelverzekering. En hoewel het vervelend is als je spullen beschadigen, zijn ze vervangbaar. Dat zijn je mensen niet. Daarom is een vluchtplan zo belangrijk. Wij geven je 4 redenen om vandaag nog een vluchtplan te maken.

 

1. Het redt levens

Gemiddeld heb je ongeveer 3 minuten de tijd om een brandend gebouw uit de komen. Met een vluchtplan weet iedereen precies wat ze moeten doen als er brand uitbreekt.

 

2. Waar rook is, is… gevaar

Wist je dat bij kantoorbrand rook gevaarlijker is dan het vuur? De hete rook kan ervoor zorgen dat mensen het gebied van hun mond tot stembanden verbranden of een ontsteking aan de luchtpijp of longen krijgen. Door de giftige stoffen in rook kunnen mensen zelf stikken. Rook zorgt ook voor verwarring, alles ziet er anders it. Met een vluchtplan kun je voorbereiden op de effecten van rook.

 

3. Voorbereiding is key

Je denkt er niet elke dag over na wat je moet doen als er op kantoor brand uitbreekt. Wat is de snelste vluchtroute en welke deuren en ramen moet je vooral NIET open doen? Iets om mee te nemen in je vluchtplan: open nooit een deur waar rook onder vandaan komt. Er kan dan een gevaarlijke explosie ontstaan.

 

4. Vluchten doe je zelf

De brandweer neemt de controle over het vuur bij een brand, maar het vluchten uit een brandend gebouw moeten mensen toch echt zelf doen. Het duurt even voor de brandweer er is en je wilt dat iedereen zo snel mogelijk buiten is. Een vluchtplan helpt hierbij.

 

Vergeet je inboedelverzekering niet

Hoewel je er alles aan doet om het vluchtplan nooit te hoeven gebruiken, kan een kantoorbrand uitbreken. Dan wil je een vluchtplan en een goede inboedelverzekering. Zo weet je zeker dat je mensen goed voorbereid zijn en je spullen goed verzekerd. Nog geen inboedelverzekering of op zoek naar een nieuwe? Hier regel je binnen een paar minuten een verzekering of bereken je de premie.

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming