Een baby-spa, wat is dat?

Vreemde Vogel: Sarita Langenhof (Newborn Babyspa)
Baby-yoga, baby-massage en een speciaal bubbelbad voor de allerkleinsten: je vindt het in de Newborn Babyspa in Almere. Het klinkt decadent, maar volgens oprichter Sarita Langenhof (34) is het niet alleen een luxe. “Hydrotherapie en massage verlichten ongemakken en versterken de band tussen ouder en kind.”

Wie de Newborn Babyspa in Almere binnenloopt, heeft meteen de neiging om te fluisteren. De pasteltinten, de muziek, het geluid van de kleine bubbelbaden: alles straalt rust uit. Vervolgens wil je je telefoon pakken, want die schattige baby’s in de badjes zijn hartstikke instagrammable.

Een babyspa klinkt als overbodige luxe, maar volgens oprichter Sarita Langenhof is dat niet waar. Ze opende in april 2017 de deuren van haar zaak en inmiddels heeft ze klanten uit heel Nederland. “Sommige ouders zijn wel twee uur onderweg om hier te komen”, vertelt ze. “Dat doen ze, omdat hun kinderen echt baat hebben bij de therapie.”

 

Onrustige baby

Jaren geleden moest ze zelf naar het buitenland met haar kindje voor een babyspa-beleving. “Mijn dochtertje was als baby vaak onrustig. Ik had van alles geprobeerd om haar ongemakken te verhelpen, toen ik het fenomeen BabySpa in Azië ontdekte.”

Ze vloog naar de dichtsbijzijnde babyspa in Europa. “Ze genoot echt in het water, ze werd rustiger en na afloop kon ze eindelijk goed doorslapen. Wat een opluchting was dat.”

 

Eerste babyspa in Nederland

Langenhof was zo enthousiast, dat ze besloot de eerste babyspa in Nederland te openen. “Ik wist zeker dat ik niet de enige ouder was die naar zo’n oplossing zocht”, zegt ze. “Als gediplomeerd pedagogisch medewerkster en allround wellness medewerkster past het werk ook nog eens goed bij me.”

In de spa krijgen kinderen tot 6 maanden massages, hydrotherapie in de speciale bubbelbaden en kunnen ze samen met hun ouders babyyoga volgen. “Hydrotherapie en massage verlichten ongemakken en versterken de band tussen ouder en kind”, legt Langenhof uit.

Hoe dat eruit ziet, zie je in de nieuwste aflevering van Vreemde Vogel.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming