Eindelijk ook een hypotheek voor zzp’ers

Veel mensen komen op een punt in hun leven waarop ze na gaan denken over het kopen van een eigen woning. Een eigen woning lijkt voor veel zzp’ers en beginnende ondernemers een onbereikbare droom. Dat was tot voor kort ook zeker zo, maar inmiddels is er gelukkig een hoop veranderd. Een hypotheek voor zzp'ers en daarmee het kunnen kopen van een eigen woning is nu eindelijk een haalbare droom.
Eindelijk ook een hypotheek voor zzp’ers

Al na twaalf maanden

Hypotheekverstrekkers zijn coulanter en vaker bereid een hypotheek voor zzp'er(s) te verlenen aan zelfstandig ondernemers. Wat veel ondernemers nog niet weten is dat je al na 12 maanden zelfstandige te zijn geweest een hypotheek kunt aanvragen. Je kunt tot maximaal 100% van de marktwaarde van je woning financieren, ook als je nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer bent. In dat geval betaal je de eerste 10 jaar een opslag op de rente van 0,30%. De hypotheekverstrekker wil een aantal dingen van je weten. Zo zien ze graag dat jouw winst een stijgende lijn laat zien. Ze willen graag weten in welke branche je werkzaam bent, en in welke financiële situatie je verkeert. Voor je de gang naar een hypotheekverstrekker maakt, is het dus belangrijk de administratie goed op orde te hebben.


Goede voorbereiding

Bereid je goed voor, voor je de daadwerkelijk de stap zet. Dan weet je zeker dat je niet voor onverwachte en vervelende verassingen komt te staan. Je kunt beginnen met wat rond te neuzen op het internet, er zijn online veel tools te vinden om je hypotheek als zzp'er te berekenen. Schakel vervolgens de hulp in van een onafhankelijke hypotheekadviseur – het liefst een adviseur die bekend is met zzp’ers – en laat je inkomen door hem of haar vaststellen. Met deze inkomensvaststelling kun je samen met de hypotheekadviseur bekijken wat jouw mogelijkheden zijn. Laat je als beginnende ondernemer niet meer weerhouden, en ga voor jouw droomhuis!

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming