Incassobureau inschakelen

Waarom, wanneer en wat zijn de kosten
Alles wat jij moet weten over het inschakelen van een incassobureau lees je hier.
Incassobureau inschakelen

 

Incassobureau inschakelen: Waarom?

Je opdracht is klaar en de factuur is verstuurd, maar helaas is de betaling na het verstrijken van de betaaltermijn nog steeds niet binnen. Veel mensen stellen de stap voor het inschakelen van een incassobureau het liefst zo lang mogelijk uit. Echter als er geen zicht op een eventuele betaling, deze klant een verleden heeft met slecht betalen, dan kan het inschakelen van een incassobureau toch verstandig zijn. Je hebt immers hard voor je geld gewerkt!

 

 

Incassobureau inschakelen: Wanneer?

Je schakelt een incassobureau in wanneer je factuur niet wordt betaald en het debiteurenbeheer ook geen geld heeft opgeleverd. Maar vanaf hoeveel herinneringen kan je eigenlijk een incassobureau inschakelen? Het antwoord is vrij simpel: stuur ten minste één aanmaning. Hierna kan een incassobureau het verdere invorderingstraject geheel van jou overnemen.

Wist je dat 76% van de ondernemers binnen 2 weken alle openstaande facturen betaald krijgt?

 

Incassobureau inschakelen: Risico’s door wanbetalers?

Wanbetalers, consumenten of bedrijven die gebruik maken van diensten of producten zonder dat zij hiervoor betalen. Dit kan komen door verschillende redenen. Soms maakt men gebruik van jouw diensten en kiest er dan voor om niet te betalen. Ook kan het zijn dat een debiteur de dienst of het product niet kan betalen. Vaak is het een kwestie van laksheid en is het versturen van een herinnering voldoende.

Pas op voor te veel openstaande facturen. Tenzij je een forse winstmarge hebt, zal tegenover elke openstaande factuur een bedrag aan betaalde facturen moeten staan. Lukt dit niet? Dan kan dit leiden tot liquiditeitsproblemen of zelfs faillissement van je bedrijf. Helaas verdwijnen onbetaalde facturen niet vanzelf. Dus als er geen zicht is op een betaling, kan het verstandig zijn een incassobureau in te schakelen.

 

Hulp van een incassobureau

 

Incassobureau inschakelen: Kosten

Veel incassobureaus werken op basis van No Cure, No Pay. Dit houdt in dat je niets betaalt totdat jouw debiteur ook de rekening heeft voldaan. Bovendien worden incassokosten, die verbonden zijn aan het inschakelen van een incassobureau, vaak naderhand verhaald op de debiteur.

De kosten hangen vaak samen met de hoogte van de openstaande facturen en hoe vaak jij het incassobureau inschakelt.

 

Heb jij ook last van wanbetalers? Vergelijk dan nu via De Zaak vrijblijvend 4 incassobureaus voor de beste prijs

 

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming