Untitled design - 2020-06-29T095830.388.png

Vind de beste belastingadviseur uit je buurt

Gratis & vrijblijvend via MijnZaak

Belastingadviseur

Hulp bij de belastingaangifte
De belastingaangifte. Voor veel ondernemers blijft dit een vervelende klus die helaas ieder jaar weer op het programma staat. Logisch! Want je wilt natuurlijk zo min mogelijk belasting betalen en van zo veel mogelijke belastingvoordelen profiteren. Gelukkig kan een belastingadviseur je hiermee helpen.
Belastingadviseur

Belastingadviseur: Wat zijn de voordelen?

100% correcte aangifte
Welke zakelijke kosten mag je opvoeren? Hoe verwerk je alle aftrekposten correct in de aangifte? En hoe kan jij slim middelen met jouw fiscale partner om een optimaal fiscaal resultaat te behalen? Gelukkig ben jij met hulp van een belastingadviseur verzekerd van een volledige & correcte belastingaangifte. Geen zorgen, wel een perfecte aangifte.

Maximaal belastingvoordeel
Wist je dat 70% van de ondernemers nog niet al zijn aftrekposten gebruikt? Hierdoor blijft er jaarlijks miljarden euro's liggen bij de Belastingdienst. Zonde! Jij als ondernemer hebt recht op veel fiscale voordelen. Denk aan aftrekposten, toelages en slimme fiscale regelingen. Met hulp van een belastingadviseur weet jij in ieder geval dat jij van alle voordelen profiteert en geen geld laat liggen.

Bespaar tijd
Het correct invullen van de inkomstenbelasting aangifte kan al snel 4 tot 8 uur kosten. Kostbare tijd, die jij natuurlijk liever in je bedrijf stopt. Een belastingadviseur kan vliegensvlug jouw aangifte, jaarcijfers, balans en fiscale voordelen voor jou opstellen. Hierdoor heb je wel alles goed geregeld, maar ben je geen kostbare tijd kwijt.


Belastingadviseur: Tarieven

In tegenstelling tot een boekhouder heb je met een belastingadviseur te maken met eenmalige kosten. De jaarrekening of jouw winst- verlies rekening opstellen, je inkomstenbelasting berekenen, antwoord op je fiscale vraagstuk etc. Hoe hoog jouw eenmalige kosten zijn hangt af van de tijd die de belastingadviseur hiermee bezig. Gemiddeld vraagt een belastingadviseur ongeveer €70 per uur (exclusief 21% BTW). 

 

Prijstabel uurtarief
 Mate van ervaring  Gemiddelde uurtarief*
 Startend  € 60 tot € 70
 Gemiddeld (aantal jaren ervaring)   € 70 tot € 80
 Veel ervaring  € 80 tot €100

* Uurtarieven zijn exclusief BTW (21%)

Vergelijken loont!
Krijg een duidelijk beeld over de kosten van de belastingadviseur, de ervaring, de werkzaamheden en wat er van jou zelf wordt verwacht. Vaak kan je door meerdere adviseurs te vergelijken al 30% besparen. Ideaal toch? 

TIP:  De belastingadviseur kan jou in de meeste gevallen ook een schatting van de totaalprijs geven. Hierdoor weet jij precies hoeveel je uiteindelijk moet betalen en kan je beter vergelijken.

 

Erkende Belastingadviseur

Al onze aangesloten belastingadviseurs zijn of aangesloten bij de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs of beschikken over een NOAB-certificaat.

Deskundige en betrouwbare belastingadviseurs met creatieve fiscale oplossingen, een luisterend oor en een goede werkrelatie met de Belastingdienst. Zo weet je altijd dat jij goed zit!

Hulp bij je belastingaangifte
 

Vind de beste belastingadviseur uit je
buurtBelastingadviseur: Inkomstenbelasting berekenen in het 1ste jaar

Je bent net begonnen als ondernemer en dan krijg je die vervelende blauwe envelop op de mat. Tijd voor jouw eerste belastingaangifte. Maar hoe moet je jouw inkomstenbelasting berekenen en waar moet je op letten?

Startersaftrek
Het grote voordeel van een startende ondernemer is dat je extra aftrekposten mag gebruiken zodat je minder belasting hoeft te betalen in de startfase. Zo kan je bijvoorbeeld jouw zelfstandigenaftrek in de eerste 5 jaar van je bedrijf verhogen met de startersaftrek. Maar heb jij hier ook recht op?

Voorwaarden
Belangrijk is dat je door de Belastingdienst gezien wordt als ondernemer. Dus er zijn een aantal voorwaarden waar jij aan moet voldoen: 

  • Je winst maakt met je onderneming en hier zit een stijgende lijn in
  • Je hebt voldoende kapitaal om je onderneming op te starten
  • Je voldoet aan het urencriterium van 1.225 uur per jaar
  • Je hebt meerdere opdrachtgevers
  • Je loopt ondernemersrisico
  • Je bent aansprakelijk voor de schulden van jouw onderneming

Voldoe jij aan alle voorwaarden? Dan mag in de eerste 5 jaar van jouw bedrijf de zelfstandigenaftrek 3 keer verhogen met € 2.123. Dat betekent dat je zelfstandigenaftrek ineens €9.403 kan worden. Dankjewel Belastingdienst!

 

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Vind de beste belastingadviseur uit je 
buurt

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming