Minder werkgeversrisico, meer ondernemen ? Minder personeelsadministratie ? Maximaliseer uw flexibiliteit ? Geen risico bij ziekteverzuim. Lees meer.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan door verborgen personeelskosten? Bereken met deze handige personeelskosten rekentool wat je personeel écht kost.

Inhoudsopgave

Payrolling bied je veel voordelen als ondernemer. Het neemt zaken uit handen waar jij je misschien liever niet mee bezig houdt. Zo kan je jezelf helemaal richten op de inhoudelijke taken en het aansturen van jouw medewerkers. Payrolling geeft je zekerheid dat de administratieve zaken voor jouw flexibele medewerkers professioneel en efficiënt geregeld worden. Om een duidelijk beeld te geven zetten we voor je de volgende voordelen op een rijtje:

Professioneel werkgeverschap

Als werkgever dien je met veel zaken rekening te houden. Om je daarbij te helpen zorgt een Payroll organisatie dat jouw medewerkers het juiste loon krijgen en dat de premies, belastingen en pensioenen goed geregeld zijn. Zo kunnen medewerkers rekenen op alles wat zij nodig hebben, zonder dat jij daar veel voor hoeft te doen. Voor beide partijen voordelig dus! Daarnaast kan je ook rekenen op advies op het gebied van arbeidsrechtelijke zaken. Zo kan jij je helemaal richten op het aansturen van jouw medewerkers.

Behoud van flexibiliteit

Een groot voordeel van Payrolling is dat je langer gebruik kunt maken van jouw tijdelijke contracten. In plaats van dat je medewerkers na twee jaar of drie contracten een vast contract moet aanbieden kan je nu zes tijdelijke contracten in vier jaar aanbieden. Dit omdat Payrolling gebruik maakt van de ABU CAO voor uitzendmedewerkers. Dit geeft je een hoop flexibiliteit!

Minder werkgeversrisico’s

Met Payrolling zijn jouw medewerkers als het ware bij een Payroll organisatie in dienst, daarom loop je geen werkgeversrisico’s meer.

Controle Belastingdienst

Gratis whitepaper: Belastingdienst Controle, wat nu?!

Hoe vaak gebeurt het, hoe voorkom je het en stappenplan als het tóch gebeurt.


Minder administratie

Een Payroll organisatie regelt alle administratieve werkzaamheden zoals salarisadministratie, verzuim en contacten met de fiscus en arbodienst. Dit zijn vaak ingewikkelde zaken die veel tijd vergen. Zeker als je daarnaast ook nog je medewerkers goed wil aansturen en aandacht wilt geven. Een Payroll dienst is gespecialiseerd in dit soort administratieve zaken waardoor deze snel, goed en efficiënt afgehandeld kunnen worden. Op die manier kan jij je helemaal kunt richten op het aansturen van jouw personeel.

Gerelateerd lezen:

• Zakelijke mediation
• Wat is een werkgeversverklaring?
• Welk kerstpakket moet ik geven?
• Wat te doen?

Wil jij jouw personeelskosten nauwkeurig berekenen? 
Download hier de handige rekentool – inclusief instructie en tips – om alle personeelskosten op een rijtje te zetten. Na het invullen van het overzicht zie jij direct wat jouw personeel daadwerkelijk kost.
     

Nanda den Hartog

Nanda den Hartog

Als redactiecoördinator bij De Zaak zorg ik ervoor dat er dagelijks interessante artikelen voor ondernemers op onze website staan en ben ik de drijvende kracht achter het weekoverzicht. Dat ik zelf ondernemer ben geweest komt daarbij goed van pas. Door deze ervaring en mijn redactionele skills begrijp ik op welke informatie en tips ondernemers écht zitten te wachten.
Lees ook…
Door inflatie en de krappe arbeidsmarkt zijn loonsverhogingen aan de orde van de dag. De stijging van de cao-lonen bereikte in het eerste kwartaal van…
i.s.m.
Personeel is het grootste kapitaal van elk bedrijf, maar ook de grootste kostenpost. Je personeelskosten hebben dan ook rechtstreeks invloed op de…
Loonheffing is een verzamelnaam voor loonbelasting en premie volksverzekeringen. De werkgever houdt de loonheffing in op het salaris van zijn…
i.s.m.
Heb je als ondernemer medewerkers in dienst? Dat betekent dat je een(salaris)administratie moet opzetten, iets wat veel ondernemers onderschatten. Denk…
i.s.m.
Zelfs als je je salarisadministratie toevertrouwt aan je boekhouder, blijf jij als ondernemer verantwoordelijk voor fouten. En die fouten brengen…
Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor het betalen van het juiste loon – ook als het gaat om werknemers onder de 21 jaar. Dit is geregeld in het…