Kosten boekhouder

De vraag ‘Wat kost een boekhouder?’ heeft geen algemeen antwoord. De kosten zijn sterk afhankelijk van het type werkzaamheden dat je de boekhouder wilt laten uitvoeren.
Kosten boekhouder

Wil je bijvoorbeeld de boekhouder maandelijks met je mee laten kijken? Dan is dit duurder, dan wanneer je alleen de jaarrekening wilt laten opstellen of controleren.

Ook heeft de grootte van jouw onderneming sterk invloed op de kosten. Een bedrijf met veel personeel heeft ook een meer uitgebreide salarisadministratie.


Gemiddeld uurtarief van een boekhouder

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder ligt rond de €80 tot €90. Voor een startende boekhouder betaal je meestal minder, zo’n €40.

Een lager uurtarief betekent niet per se goedkoper. Een ervaren en efficiënte boekhouder heeft in de meeste gevallen minder tijd nodig heeft om de boekhouding uit te voeren. Daarnaast kan een goede boekhouder, die wellicht duurder is, je ook meer opleveren. Wanneer een boekhouder voor je de juiste fiscale voordelen kan vinden, bespaar je zelfs geld.


Boekhouder tarieven vergelijken

Om een duidelijk antwoord te krijgen over wat een boekhouder kost voor je specifieke situatie, kan je via Mijn Zaakgeheel gratis en vrijblijvend het formulier invullen. Na 1 werkdag ontvang je 4 offertes passend bij je aanvraag. Zo weet je direct welke kosten je kan verwachten. Het loont om online te vergelijken. Je krijgt een goed beeld van wat een boekhouder voor je kan beteken en tegen welke kosten.

 

 

Lees ook:

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming