Video: Zo werkt Google Adwords ook voor jou

Met Google Adwords de omzet op jouw website vergroten, hoe pak je dat aan? In deze video laat De Zaak ervaringsdeskundigen aan het woord over de mogelijkheden om meer bezoekers te trekken en meer te verkopen op internet.

In deze video vertelt Jasper Nijkamp, eigenaar van webwinkel Bikes N Parts, hoe hij in een jaar tijd z'n omzet wist te verdubbelen tot 180.000 euro. Meer dan de helft van de omzet realiseert hij door de inzet van Google Adwords. De basis van Adwords wordt gevormd door een bedrag dat je wilt betalen voor elke bezoeker die via Google op jouw website komt. Met Adwords is het voor iedere ondernemer mogelijk om tegen betaling een positie in de zoekmachine te verkrijgen.

Ochtend per week
Nijkamp investeert ruim een ochtend in de week om 120 tekstadvertenties, verdeeld over 12 campagnes in te richten. Onder deze campagnes hangen zo'n 10.000 specifieke zoektermen, die bezoekers moeten aantrekken en die ervoor moeten zorgen dat zij op de juiste pagina op de website van Bikes N Parts terechtkomen.

Effectieve campagnes
Online expert Mark Jansen van Ooseoo – hij verzorgde ook de themapocket Scoren met Google – legt in deze video uit hoe Analytics ondernemers kan helpen om te zien of een Adwords-campagne effectief is. Met Google Analytics, het gratis online statistiekprogramma van Google, kun je het gedrag van bezoekers op jouw site analyseren. Het is ook een hulpmiddel om te meten of de bezoekers vanuit de Adwords-campagne daadwerkelijk iets kopen op de website of ergens hun gegevens achterlaten.

Wil jij jouw website scannen op techniek, populariteit en kwaliteit van de content? Doe dan nu onze gratis websitescan

 

Doe de websitescan!

 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming