Laptops, tablets, smartphones maken mobiel werken gemakkelijk, maar brengen ook risico's met zich mee. Want we versturen, ontvangen en raadplegen er nogal wat bedrijfsgevoelige informatie mee. 6 tips om er veilig mee te werken.

Onderneem op volle snelheid met snel en stabiel zakelijk internet. Ontvang nu de beste deal via De Zaak.

Inhoudsopgave

6 tips om veilig mobiel te werken

1. Stel beleid op voor de omgang met mobiele apparatuur. Dat geldt natuurlijk zeker voor een bedrijf met personeel, maar ook wanneer u een eenmanszaak heeft.

Die beleidsregels lopen uiteen van de gewenste omgang met vertrouwelijke informatie, tot welke apps beter niet gedownload kunnen worden.

2. Gebruik voor uw mobiele telefoon bij voorkeur alleen een WCDMA-netwerk (Wideband Code Division Multiple Access). WCDMA is een 3G-technologie met hogere gegevenssnelheden en valt moeilijker af te luisteren.

Standaard worden toestellen vaak nog afgeleverd met de GSM-instelling. U kunt dat bij Android-toestellen zelf instellen bij de netwerkmodus.

3. Wees voorzichtig met Wi-Fi, zeker met publieke Wi-Fi hotspots. Als u gevoelige informatie bespreekt of verzendt, doe dat dan niet door middel van een openbare Wi-Fi verbinding.

Uw smartphone, tablet of notebook is bij een dergelijke verbinding eenvoudig te hacken.

4. Zorg ervoor dat de mobiele apparatuur op afstand valt te beheren, zodat bij verlies of diefstal alle gegevens op uw smartphone of tablet met één druk op de knop gewist kunnen worden.

5. Ook voor smartphones is er tegenwoordig beveiligingssoftware. Een aantal providers bieden die ook al standaard aan. Maak er gebruik van, het is zeker in deze tijd geen overbodige maatregel.

6. Verander minstens twee keer per jaar uw wachtwoorden. Niet alleen voor toegang tot uw tablet of notebook, maar ook voor toegang tot uw bedrijfsnetwerk. Plan het gewoon in uw agenda, zodat u het niet vergeet.

Deze tips zijn afkomstig uit tijdschrift De Zaak nummer 2.

Lees ook:
8 tips om veilig zakelijk te internetten »
6 tips voor veilig gebruik smartphone op vakantie »

Ben jij op zoek naar supersnel en stabiel internet voor de zaak? Ontvang nu het nieuwe actieaanbod van KPN Zakelijk Internet.

Lees ook…
i.s.m.
Glasvezel biedt veel voordelen, juist ook voor kleine bedrijven en start-ups. We zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een…
Cybercriminaliteit is een van de grootste kopzorgen van ondernemend Nederland. Elk jaar krijgt een op de vijf bedrijven – van groot tot klein – te…
i.s.m.
Als ondernemer ben je altijd verbonden met je bedrijf, zelfs wanneer je geniet van een welverdiende vakantie. Steeds vaker reist je laptop of tablet…
Als we het hebben over technologische ontwikkelingen, valt al snel het woord AI (Artificial Intelligence). Geen verrassing, want kunstmatige…
Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing. Werken in de cloud heeft voor jou als ondernemer bepaalde voordelen. Hier leggen we uit wat…
Oplichters kunnen jou of een van je medewerkers bellen, mailen vanaf een willekeurige nummer of e-mailadres. Bijvoorbeeld met het nummer van jouw bank….