Test: is jouw website al mobielvriendelijk?

Wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, heeft dat grote gevolgen voor de positie in de zoekresultaten. Je kan controleren hoe mobielvriendelijk jouw website is door middel van een test. Zo weet je zeker dat je goed gevonden wordt. 
Test: is jouw website al mobielvriendelijk?

Deze tip is van toepassing op:

  • Google
  • Jouw eigen website

Wanneer een website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten heeft dat grote gevolgen voor de positie in de zoekresultaten. 

Google heeft sinds 21-04-2015 het zoekalgoritme behoorlijk aangepast voor de resultaten op mobiele apparaten (smartphones). Op zich logisch, want als jouw website niet goed getoond kan worden op een mobiele telefoon heeft het ook geen nut om hem op te nemen in de zoekresultaten.

Testen
Google heeft een aparte pagina waarop een website getest kan worden. Zo zie je meteen of jouw website aan de nieuwe eisen van Google voldoet en je goed vindbaar bent. 


 

• Controleer hier jouw website

Geen paniek
Mocht je website (nog) niet voldoen aan de nieuwe eisen, raak dan niet meteen in paniek. De zoekresultaten op pc's en tablets blijven onveranderd. De vraag is dus hoeveel verkeer je gaat missen. Maar laat het niet liggen, uiteindelijk zal het belang van smartphones een behoorlijk aandeel gaan krijgen.

Wel mobiele bezoekers
Wanneer je relatief gezien wél veel mobiele bezoekers hebt, zorg er dan uiteraard voor dat je wel de website (laat) aanpassen voor mobiele apparaten.

• Over de auteur
Easy Learning levert via de website gratis computertips voorzien van handige schermafdrukken, voorbeeldbestanden en filmpjes. Easy Learning is leverancier van Online trainingen. Met Microsoft Office E-learning cursussen studeer je in je eigen tempo en tijd.


 

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming