Arbeidsrecht de zaak werkgeversverklaring.jpg
16 jul 2018

Werkgeversverklaring: wat moet en wat mag

Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos verstrekken, maar er zijn ook situaties denkbaar waarin je dat liever weigert. Waar moet je op letten?
Personeel DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
25 mei 2018

De auto, de werknemer en jouw aansprakelijkheid

Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade die hun werknemers tijdens hun werk veroorzaken. Dit geldt ook voor schade aan auto's. Dat geldt bij een leaseauto, bedrijfswagen, eigen auto én voor letselschade. Voor woon-werkverkeer gelden weer andere regels.
Ontslag Contract eindigen verbreken De Zaak.jpg
21 mrt 2018

Beëindiging van een arbeidscontract

Het Nederlandse ontslagrecht kent twee manieren om de arbeidsovereenkomst te beëindigen zonder dat UWV of de kantonrechter eraan te pas komen: de beëindiging met wederzijds goedvinden en de beëindiging van rechtswege. Wat zijn de verschillen en voorwaarden per optie?
Columns de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
9 sep 2016

Het nieuwe arbeidsrecht na 9 maanden: een lelijk kind

De meeste ondernemers zijn inmiddels op de hoogte van het nieuwe arbeidsrecht, dat in 2015 zijn intrede heeft gedaan. Vooral de ketenregeling en het vernieuwde ontslagrecht heeft veel te weeg gebracht. Een evaluatie en advies.
Arbeidsrecht de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
3 jun 2016

"Wat moet ik doen als een medewerker een andere functie krijgt?"

Als een van uw medewerkers een andere functie in uw bedrijf krijgt, moet u een aantal zaken regelen en vastleggen. De Zaak Advies legt uit waar u op moet letten.
Arbeidsrecht de zaak document voorwaarden contract lezen.jpg
3 jun 2016

Cafetariasysteem: CAO à la carte

De CAO à la carte, oftewel het cafetariasysteem, biedt uw werknemers de mogelijkheid om naar eigen smaak aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te kiezen. Extra verlofdagen, een spaarloonregeling, een fiets van de zaak of een gemaksdienst zoals een stomerijservice. De werknemer kiest wat bij hem past.
Aannemen de zaak overeenkomsten .jpg
1 apr 2016

Zin en onzin van modelovereenkomsten

Dag VAR. Dat was het dan. Nu wil de Belastingdienst ons massaal aan de modelovereenkomsten hebben. Maar wat hebben we daar nu eigenlijk aan en hoe kunnen we zelf zo’n overeenkomst opstellen?
Aannemen de zaak reporrecht betalen of bezwaar maken kopieermachine.jpg
24 mrt 2016

De identificatieplicht: weet wie er bij je werkt!

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar jaarlijks wordt er voor meer dan 10 miljard euro aan fraude gepleegd binnen bedrijven. Het eigen personeel blijkt vaak de dader. Nu ben je als werkgever verplicht om de identiteit van je werknemers te controleren, maar volgens Rene Reijenga van screenen.com is dat lang niet voldoende. Waar moet je op letten?
Aannemen de zaak gesprek interview.jpg
24 mrt 2016

Personeel inlenen? Pas op de valkuilen

Uitzend- of flexkrachten inhuren heeft zo zijn voordelen. Je beschikt over tijdelijk personeel, maar hebt niet alle werkgeversplichten. Waar ben je als werkgever wél en niet voor verantwoordelijk? Een overzicht.
Arbeidsrecht de zaak administratie1.jpg
31 jan 2016

CAO voor beginners

Wanneer de economie aantrekt, zijn loonsverhogingen niet ver weg. Als werkgever kan je dan te maken krijgen met zogenoemde CAO's. Wist je bijvoorbeeld dat in sommige branches personeel dat tijdens de feestdagen werkt recht heeft op doorbetaling van het normale uurloon, het uurloon dat op die feestdag wordt gewerkt + een toeslag van 100%? Lees hier de basisregels over de CAO.
Handige Zaken de zaak ontslagrecht kennissessie ontslag.jpg
19 jun 2015

Nieuwe wetten en regels per 1 juli 2015

Naast de veranderingen uit de Wet werk en zekerheid per 1 juli 2015, zijn er nog meer nieuwe wetten en regels voor ondernemers geldig vanaf die datum. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je geselecteerd.
Aannemen de zaak ontslagrecht kennissessie ontslag.jpg
21 mei 2015

Zo werkt het nieuwe ontslagrecht

Er is al heel veel over gezegd en geschreven: per 1 juli wordt de nieuwe Wet Werk en Zekerheid van kracht en dat heeft onder meer grote gevolgen voor het ontslagrecht. Het zou transparanter worden, makkelijker en goedkoper, maar in de praktijk is dat niet per se waar. Maarten van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat, schreef er een boek over en deelt zijn kennis in seminars. Binnenkort zal hij voor De Zaak gaan bloggen over arbeidsrecht. Tot die tijd deelt hij met ons graag een ontslagrecht-checklist. Af te vinken vóór 1 juli.
Getoond 1 tot 12 van 58. Er zijn meerdere pagina's.
Werknemers hebben veel rechten. U kunt ze bijvoorbeeld niet zomaar op staande voet ontslaan. Verder heeft u als wergever een zorgplicht. U moet zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en uw werknemers beschermen tegen geweld. Welke plichten heeft u nog meer? Of: wat zijn de rechten van uw personeel?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming