Arbeidsrecht Website de Zaak afbeeldingen-36.jpg
8 jul 2020

Wat doet de werkgever bij een arbeidsconflict?

Wanneer je merkt dat het de laatste tijd minder goed botert tussen bepaalde werknemers, of wanneer je zelfs een conflict waarneemt is het tijd om in te grijpen. In zo’n situatie kan je zelf het gesprek aangaan of iemand van buitenaf inschakelen.
Arbeidsrecht de zaak werkgeversverklaring.jpg
13 feb 2020

Werkgeversverklaring: wat moet en wat mag?

Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos verstrekken, maar er zijn ook situaties denkbaar waarin je dat liever weigert. Waar moet je op letten?
Personeel de zaak koffie pauze.jpg
17 okt 2019

Moet ik de lunchpauze van mijn medewerkers doorbetalen?

"Ik heb een aantal mensen in dienst, die, vanzelfsprekend, tussen de middag een broodje willen eten. Ben ik verplicht de lunchpauze door te betalen? En hoe lang mogen mensen eigenlijk pauze nemen?"
Ontslag Contract eindigen verbreken De Zaak.jpg
11 okt 2019

Beëindiging van een arbeidscontract

Het Nederlandse ontslagrecht kent twee manieren om de arbeidsovereenkomst te beëindigen zonder dat UWV of de kantonrechter eraan te pas komen: de beëindiging met wederzijds goedvinden en de beëindiging van rechtswege. Wat zijn de verschillen en voorwaarden per optie?
Arbeidsrecht de zaak administratie1.jpg
15 aug 2019

CAO voor beginners

Wat is een cao? Moet jouw bedrijf voldoen aan een cao? En hoe pas je de cao toe binnen je bedrijf? Lees hier de basisregels over de collectieve arbeidsovereenkomst.
Personeel DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
10 jun 2019

De auto, de werknemer en jouw aansprakelijkheid

Werkgevers zijn aansprakelijk voor schade die hun werknemers tijdens hun werk veroorzaken. Dit geldt ook voor schade aan auto's. Dat geldt bij een leaseauto, bedrijfswagen, eigen auto én voor letselschade. Voor woon-werkverkeer gelden weer andere regels.
Arbeidsrecht de zaak contract ondertekenen.jpg
27 mei 2019

Aansprakelijkheid: wie draait op voor schade?

Als een werknemer een fout maakt, ben je als werkgever bijna altijd aansprakelijk voor de aangerichte schade. Behalve als er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid. Maar hoe toon je dit aan en hoe zit het met ongevallen in de privé-situatie? Bekijk de regels en voorbeelden uit de praktijk.
Columns de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
9 sep 2016

Het nieuwe arbeidsrecht na 9 maanden: een lelijk kind

De meeste ondernemers zijn inmiddels op de hoogte van het nieuwe arbeidsrecht, dat in 2015 zijn intrede heeft gedaan. Vooral de ketenregeling en het vernieuwde ontslagrecht heeft veel te weeg gebracht. Een evaluatie en advies.
Arbeidsrecht de zaak VvE rechten plichten en regels.jpg
3 jun 2016

"Wat moet ik doen als een medewerker een andere functie krijgt?"

Als een van uw medewerkers een andere functie in uw bedrijf krijgt, moet u een aantal zaken regelen en vastleggen. De Zaak Advies legt uit waar u op moet letten.
Arbeidsrecht de zaak document voorwaarden contract lezen.jpg
3 jun 2016

Cafetariasysteem: CAO à la carte

De CAO à la carte, oftewel het cafetariasysteem, biedt uw werknemers de mogelijkheid om naar eigen smaak aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te kiezen. Extra verlofdagen, een spaarloonregeling, een fiets van de zaak of een gemaksdienst zoals een stomerijservice. De werknemer kiest wat bij hem past.
Aannemen de zaak overeenkomsten .jpg
1 apr 2016

Zin en onzin van modelovereenkomsten

Dag VAR. Dat was het dan. Nu wil de Belastingdienst ons massaal aan de modelovereenkomsten hebben. Maar wat hebben we daar nu eigenlijk aan en hoe kunnen we zelf zo’n overeenkomst opstellen?
Aannemen de zaak reporrecht betalen of bezwaar maken kopieermachine.jpg
24 mrt 2016

De identificatieplicht: weet wie er bij je werkt!

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar jaarlijks wordt er voor meer dan 10 miljard euro aan fraude gepleegd binnen bedrijven. Het eigen personeel blijkt vaak de dader. Nu ben je als werkgever verplicht om de identiteit van je werknemers te controleren, maar volgens Rene Reijenga van screenen.com is dat lang niet voldoende. Waar moet je op letten?
Getoond 1 tot 12 van 59. Er zijn meerdere pagina's.
Werknemers hebben veel rechten. U kunt ze bijvoorbeeld niet zomaar op staande voet ontslaan. Verder heeft u als wergever een zorgplicht. U moet zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en uw werknemers beschermen tegen geweld. Welke plichten heeft u nog meer? Of: wat zijn de rechten van uw personeel?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming