Nu we het toch over ‘grijs gekentekende' auto's hebben: tijdens de afgelopen BedrijfsautoRAI kwam Nissan met opvallend nieuws. Ze geven vanaf heden vijf jaar garantie (160.000 kilometer) op alle bedrijfswagens met diesel- of benzinemotor. Het is een nieuw Europees initiatief, waar men kennelijk de kwaliteit van de bedrijfswagen modellen mee wil onderstrepen.

Voor de ondernemer en ook leasemaatschappijen en fleetowners is het hoe dan ook een interessant gegeven, omdat je behoudens schade en regulier onderhoud normaal gesproken vijf jaar lang geen reparatiekosten zult hebben.

Hoge grens?
Je vraagt je wel af waarom is gekozen voor die in de autowereld ongebruikelijk hoge grens van 160.000 kilometer. Het antwoord is verrassend logisch, zo blijkt bij navraag.
“Nissan heeft bij de zogenaamde LCV doelgroep – llichte bedrijfswagens – geconstateerd dat zelfs zware gebruikers gemiddeld genomen na zo’n 158.000 kilometer een nieuwe aanschaffen. Op deze manier heb je over die hele periode dus zekerheid. Belangrijk voor een ondernemer die zo’n voertuig inzet. Ook voor overheidsinstanties trouwens, want dat is naast ondernemers bij de Nissan NAVARA ook een belangrijke doelgroep.”

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…

Tankpas
De 8 grootste misverstanden over garantie opgehelderd
Wat hoort er in een contract te staan?
Verkopen kent ook regels
Meer zekerheid met een bankgarantie

Lees ook…