Een werknemer meldt de Belastingdienst dat de verklaring per 1 november 2012 ingetrokken dient te worden. Hoeveel kilometer mag hij nog privé rijden met de bestelauto?

“Een werknemer (of een IB-ondernemer) heeft een verklaring UZGB opgemaakt per 1 januari 2012. Hij meldt aan de Belastingdienst dat de verklaring per 1 november 2012 ingetrokken dient te worden. Hoeveel kilometer mag hij nog privé rijden met de bestelauto?”

Antwoord
De werknemer mag dan nog 500 kilometer privé rijden met de bestelauto. Als de werknemer de verklaring intrekt, wordt namelijk veronderstelt dat in de periode van 1 januari tot 1 november wel een auto voor privégebruik ter beschikking heeft gestaan, maar dat deze auto niet privé is gebruikt (artikel 13bis, lid 21 LB).

Als de werknemer kan aantonen dat niet meer dan 500 kilometer privé is gereden in de periode november tot en met december, dan vindt geen bijtelling plaats.

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

 

Auteur: De Zaak

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Voor welke auto ga jij?

Van een hippe Tesla tot een degelijke Volkswagen. Onze Rob test voor jou de meest aantrekkelijke zakelijke auto’s en bestelwagens. En af en toe een exotische sportwagen, gewoon omdat het kan.

Lees ook…