Brandstof is er om op te besparen. Hoe zorgt u ervoor dat u – en uw medewerkers – het maximale uit een volle tank halen? 5 tips die direct geld opleveren.

Banden uitgelijnd en op spanning?
Goed uitgelijnde banden verminderen de zogenoemde rolweerstand. Let ook op de bandenspanning. Banden die te zacht zijn, kosten u meer brandstof.

Kies ook de juiste banden
Een aanzienlijk deel van uw brandstofkosten – zo’n 20% – wordt bepaald door de banden die u gebruikt. Verdiep u dus in welk bandenmerk u het beste kunt gebruiken.

Airco: zet hem uit als het kan
De airco kan gezien worden als een blinde vlek bij brandstofbesparing. Ongemerkt staat hij vaak aan. Laat u hem onnodig aanstaan, dan valt de brandstofrekening toch weer tot ongeveer 10% procent hoger uit.

Rustig aan wegrijden uit stilstand
Uw rechtervoet gecontroleerd naar beneden brengen als het verkeerslicht op groen springt, kan zomaar 16% brandstof schelen, zeker als de motor nog koud is.

Betrek uw personeel bij brandstofbesparing
Rijden uw medewerkers voor uw bedrijf in bestelbusjes of leaseauto’s? Betrek ze dan bij uw plannen om brandstof te besparen. Sturen op tanken, via bijvoorbeeld een brandstofpas als de Moov, scheelt u 5 tot 8 procent in brandstofkosten. Maak het interessant door er bijvoorbeeld een wedstrijdelement aan toe te voegen. Wie heeft voor het laagste bedrag in een bepaalde periode getankt? Extraatje van de baas!

 

Misschien ook interessant:

Tankpas: Meer dan alleen een tankpas >>

Collectieve korting op de MoveMove tankpas via De Zaak >>

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Download Whitepaper Rechtsvormen

Download gratis de whitepaper “Rechtsvormen” met alle voor- en nadelen per rechtsvorm, handige tips voor ondernemers en rechtsvormkeuze test.
Lees hier ons Privacy statement

Lees ook…