De Belastingdienst constateert dat op 14 juli 2012 privé is gereden. Wordt de naheffingsaanslag opgelegd over het gehele jaar?

“De Belastingdienst constateert dat op 14 juli 2012 privé is gereden met een bestelauto waarvoor een verklaring UZGB is opgemaakt. Naar aanleiding van deze constatering wordt een naheffingsaanslag opgelegd aan de werknemer. Wordt die naheffingsaanslag opgelegd over het gehele jaar óf over de periode van 1 januari tot en met 14 juli 2012?”

Antwoord
Aan de werknemer zal een naheffingsaanslag opgelegd worden over de periode van 1 januari 2012 tot en met 14 juli 2012. Vanaf 15 juli 2012 moet de werkgever rekening houden met een bijtelling in verband met privégebruik. Is de werknemer het gehele jaar in dienst én behoudt hij het hele jaar een bestelauto ter beschikking, dan moet de werkgever tot en met december 2012 rekening houden met een bijtelling.

Voor de IB-ondernemer geldt bij constatering van privégebruik dat in de administratie alsnog rekening dient te worden gehouden met een privé-onttrekking over 2012.

Terug naar: 11 vragen over de Verklaring Uitsluitend Zakelijk Gebruik Bestelauto »

Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Lees ook…