25 September 2015
in Auto
De Mercedes-Benz C-Klasse is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De Mercedes C-Klasse heeft overtuigend gewonnen met een groot puntenverschil.

Juryvoorzitter Peter Brouwer: “De auto heeft op alle zes de beoordelingscategorieën goed gescoord. Vooral de relatie tussen de aanschafwaarde en de kilometerkostprijs is hoog gewaardeerd en dat is het belangrijkste onderdeel van de beoordeling.

Van rechts naar links: zakenauto C-klasse, bestelauto Vita en de Jaguar XE als beste nieuwkomer.

Ranglijst

De nummer 2 in de zakenautoverkiezing is opvallend genoeg de Renault Clio, een populaire auto die een bijzonder hoog aandeel in de zakelijke markt heeft. De Audi A3 werd derde. De Jaguar XE verrast de branche met de prijs voor de Beste Nieuwkomer en onderstreept dat het merk bij ondernemers en andere zakenautorijders serieus in beeld komt. Meer over de XE in de komende uitgave van De Zaak magazine. 

De Bestelauto van het Jaar werd ook een Mercedes: de Vito.  De prijzen zijn donderdag 24 september 2015 bekendgemaakt op het AM Driving Business Event van het  vakblad Automobiel Management.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Voor welke auto ga jij?

Van een hippe Tesla tot een degelijke Volkswagen. Onze Rob test voor jou de meest aantrekkelijke zakelijke auto’s en bestelwagens. En af en toe een exotische sportwagen, gewoon omdat het kan.

Lees ook…