Bedrijfsvoering DZ_Wetaanpassen arbeidsduur.jpg
27 aug 2020

Ik stop met mijn bedrijf. Wat moet ik voor mijn personeel regelen?

"Ik ga stoppen met mijn bedrijf en de zaak zal niet worden voortgezet. Ik heb wel mensen in dienst. Wat moet ik daarvoor regelen?"

Geruisloos doorschuiven: geen belasting over stakingswinst

Als je met jouw bedrijf stopt of het overdraagt, moet je normaal gesproken met de Belastingdienst afrekenen over de stakingswinst. Maar als je gebruikmaakt van de doorschuifregeling, dan hoeft dit niet.
Bedrijfsvoering shutterstock_523923325 (1).jpg
28 nov 2016

En dan nu je bedrijf verkopen, eindelijk dat pensioen!

In onze praktijk komen we regelmatig tegen dat de ondernemer de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar wil nog niet stoppen. Of beter gezegd, hij kán nog helemaal niet stoppen. Hij vindt het hartstikke leuk, hij wil die ene deal nog binnenhalen. Die opvolging komt daarna wel. Wat je daarbij vergeet is dat de verkoop van je onderneming veel méér is dan die handtekening onderaan de notariële akte.

Video: Bedrijfsoverdracht - Leidraad voor de koper

Elk jaar vinden er in Nederland ongeveer 10.000 bedrijfsovernames plaats. Naar verwachting zal dat aantal – door de vergrijzing - in de komende jaren verdubbelen. Ook plannen in die richting? Deze video laat zien waar u rekening mee moet houden.

De opvolger is er, nu het geld nog

Ben Benerink (65) bereidt zich voor op de overname van zijn schoenmakerij, gevestigd in het centrum van Zutphen. Het was me wat, een opvolger vinden, hem inwerken... En dan de financiering.

Ondernemer in Griekenland: "Dit land gaat naar de klote"

Ondernemer Laurens Hartman zit midden in de Griekse crisis. In 2006 begon hij met zijn vrouw Annette van Kampen een wijnboerderij in Noord Griekenland. Een droom die werkelijkheid werd. Maar nu wordt hij meedogenloos wakker geschud door de economische problemen. "Ik ga niet in de rij staan voor voedselbonnen."

Schuld? MKB-Santos helpt je uit de brand

Soms hebben ondernemers pech. Veel pech. Fraude door werknemers, een overval, slechte adviezen van de accountant… Maar ook een ziek kind, een ongeval of een sterfgeval in de naaste familie, kunnen ondernemers buiten hun schuld in de problemen brengen. Een goed sociaal vangnet ontbreekt, maar Stichting MKB-Santos kan helpen.

Begeleiding van ondernemers bij bedrijfsoverdracht

Na een aantal jaren van stagnatie, lijkt ook in het kleinere mkb het aantal bedrijfsoverdrachten aan te trekken. Er worden weer meer bedrijven verkocht, al blijven de banken weliswaar terughoudend met het verstrekken van financiering waardoor adviseurs creatief moeten zijn met oplossingen.

"Halfords in Sneek blijft gewoon bestaan"

Fiets- en autowinkelketen Halfords vroeg deze week zijn faillissement aan. Toch gaat een groot deel van de vestigingen hoogstwaarschijnlijk gewoon door: de franchisewinkels blijven namelijk buiten het faillissement van de winkelketen.

Ik wil stoppen met mijn bedrijf, hoe regel ik dat financieel?

Denk je aan stoppen? Net als bij het opstarten van een bedrijf komt er bij de beëindiging heel wat kijken. Wij zetten de belangrijkste zaken op financieel gebied voor je op een rij.

Bedrijfsovername: ook ingeleend personeel naar nieuwe eigenaar

Ook werknemers die niet op de loonlijst staan, maar ingeleend worden van een zuster- of moedermaatschappij, kunnen bij een bedrijfsovername automatisch overgaan. Dat blijkt uit het onderstaande voorbeeld.

Goed voorbereid op een bedrijfsoverdracht

Wanneer u erover denkt om uw bedrijf te verkopen, of over te dragen aan een familielid of een medewerker, dan komt daar een hoop bij kijken. Waar moet u op letten, wie gaat u bijstaan en hoe bereidt u zich voor?
Getoond 1 tot 12 van 34. Er zijn meerdere pagina's.
Een bedrijf beëindigen kan op verschillende manieren, zoals verkoop, overdracht, opheffing, of faillissement. Er zit nogal wat aan vast: hoe rekent u de stakingswinst af met de fiscus? Wat moet u voor uw personeel regelen? Schakelt u wel of niet een adviseur in?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming