1.3 ton steen door uw brievenbus
De nieuwste themapocket van De Zaak, getiteld 'Goed geregeld' is gedrukt op papier waar geen boom voor gekapt is: stonepaper, papier gemaakt van steen. De stonepaper pocket staat vol adviezen die niemand wil krijgen. Niet omdat ze niet handig zijn, maar omdat ze over zaken gaan waar u liever niet over nadenkt. Echtscheidingen en overlijden bijvoorbeeld. Geen leuke onderwerpen, maar wel iets om rekening mee te houden als ondernemer. Het boek zorgt dat u dit allemaal goed kunt regelen.

Soms is het verstandig dingen te weten die u liever niet had geweten. Zo kunt u vandaag nog komen te overlijden of arbeidsongeschikt raken. Wat betekent dat voor uw bedrijf? Heeft u uw zaken al op orde of wordt het sappelen wanneer het noodlot zich aandient? Hierover leest u alles in de pocket ‘die eigenlijk niemand wil lezen’.

Geen boom gekapt
Uniek aan deze pocket is dat hiermee voor het eerst een Nederlandse uitgeverij een pocket met een oplage van 10.000 stuks uitgeeft op papier waar geen boom voor gekapt is: stonepaper, papier gemaakt van steen. “We hopen een revolutie te ontketenen in de uitgeverswereld,” vertelt Willem Overbosch, uitgever van tijdschrift De Zaak. “Het inzetten van dit materiaal zorgt ervoor dat ontelbare bomen gespaard blijven. We willen een statement maken en laten zien dat het tijd is dat uitgevers naar duurzame materialen gaan zoeken.” 

Stonepaper wordt gemaakt van calciumcarbonaat. Dit steenpoeder wordt vermengd met niet-giftig hars en zo ontstaat het papier. Het wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel. Daarnaast is het papier volledig afbreekbaar en laat het geen resten achter die schadelijk zijn voor de natuur. Er hoeft ook minder inkt gebruikt te worden bij het drukken op stonepaper, terwijl de afbeeldingen wel haarscherp worden weergegeven.

‘Logische vervanger’
“Stonepaper is een logische vervanger van gewoon papier”, aldus serie-ondernemer en managementboekenschrijver Leen Zevenbergen. Als pleitbezorger van duurzame technologie jaagt Zevenbergen de introductie van steenpapier op de Europese markten aan. “Dit is een Chinese vinding die optimaal de nieuwe economie ondersteunt. Bovendien is het een van de pilaren van de Blue Economy en biomimicry van Gunter Pauli.

Strand
Het voordeel van stonepaper is niet alleen dat het een natuurvriendelijk product is, je kunt er ook nog eens mee in bad. Het materiaal absorbeert geen water, dus je kunt de pocket meenemen naar het zwembad en het strand. Bovendien is het erg lastig om het papier te scheuren. Als je er fors aan trekt, rekt het enkel een beetje uit.

Overlijden
De stonepaper pocket heet ‘Goed geregeld’ en staat vol adviezen die niemand wil krijgen. Niet omdat ze niet handig zijn, maar omdat ze over zaken gaan waar je liever niet over nadenkt. Echtscheidingen en overlijden bijvoorbeeld. Geen leuke onderwerpen, maar wel iets om rekening mee te houden als ondernemer. Het boek zorgt dat je dit allemaal goed kunt regelen.

Voorbeeld
Overbosch: “Als je bedenkt dat één pocket 132 gram weegt, betekent dat dat we in totaal 1.3 ton steen hebben omgezet in een pocket die uiteindelijk veel meer is dan een boekje.  We hopen hiermee ons “steentje” bij te dragen aan een beter milieu en te laten zien dat we verduurzamen met De Zaak. We hopen dat velen ons voorbeeld gaan volgen.”

  • Leden van De Zaak kunnen de pocket gratis downloaden Zó kunt u lid worden!
  • De pocket downloaden? Dat kan in de webshop

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?