Verkoop de zaak tips professionele brief.jpg
13 mrt 2018

Tips voor professionele zakelijke brieven

Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke relaties. Je correspondeert zakelijk op verschillende manieren, maar elke brief heeft een bepaalde opzet. Tips om élke zakelijke brief professioneel op te stellen.
Auto Camperleven-2.JPG
18 dec 2017

Zwerven door de ‘swinging states’

Zomaar neergestreken in Atlanta (Georgia, VS), in een camper gestapt samen met wat kennissen en me verbaasd over een zo andere wereld, een zo andere cultuur. Hoe bevrijdend is het om een paar weken lang totáál niet aan de business te denken…
Financiën jaarrekening kamer van koophandel boekhouding.jpg
9 nov 2017

RSIN vervangt fiscaal nummer

Het RSIN is het nummer dat hoort bij een rechtspersoon of samenwerkingsverband, zoals een bv of vof. Het is de vervanger van het vroegere fiscaal nummer. Lees meer over het RSIN.
Bedrijfsvoering MKB Ondernemerscongres 2017.jpg
26 okt 2017

MKB Ondernemerscongres 2017

Tijdens het MKB Ondernemerscongres 2017 in Utrecht werden ruim 1500 ondernemers geïnspireerd door topsprekers en mede-ondernemers. Ook gingen de bezoekers massaal door de wasstraat van De Zaak.
Bedrijfsvoering Untitled design4.jpg
4 okt 2017

Een beschrijvende handelsnaam, verstandig of juist niet?

Het lijkt een trend, ondernemingen met een beschrijvende handelsnaam, zoals De Broodzaak, Het Gymlokaal of Fietsenwinkel.nl. Zo’n handelsnaam heeft duidelijke voordelen. Klanten weten direct wat je verkoopt en het vergroot de online vindbaarheid. Maar wanneer een concurrent besluit om dezelfde, of bijna dezelfde, naam te gebruiken, zoals De Gymzaal of Fietsenwebwinkel.nl, wordt zo’n beschrijvende naam ineens een probleem. De rechter zal in dat geval niet snel een verbod opleggen, zelfs al ontstaat door de nieuwkomer verwarring op de markt
Tijdschrift Gregory Sedoc De Zaak DZ14 - fb.jpg
4 okt 2017

Duurzaam & Krachtig

Vallen, opstaan, doorgaan. Soms moet je een nieuwe start maken, daar is niets mis mee. Maar hoe zorg je nou dat je bedrijf duurzaam en krachtig wordt? In dit online magazine delen ondernemers hun levenslessen.
Bedrijfsvoering Untitled design3.jpg
3 okt 2017

Wordt jouw bedrijf groter? Zo houd je je risico’s in de hand

De economie zit in de lift. Merk jij dat als ondernemer en krijg je het steeds drukker? Wat fijn! Maar met een groter bedrijf krijg je ook te maken met grotere risico’s. Zorg dat je voorbereid bent en dat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Want je zult niet de eerste ondernemer zijn bij wie het bedrijf hem of haar boven het hoofd groeit.
Bedrijfsvoering Untitled design2.jpg
3 okt 2017

"Nooit meer te snel groeien en het plezier verliezen"

Groeien moet je leren, ondervond ondernemer Joost Rueck. In de jaren negentig hadden hij en compagnon Gerben een succesvol bedrijf in sms-diensten. Zo succesvol, dat het hen al snel boven het hoofd groeide. Nu zijn ze eigenaar van digitaal innovatiebureau Purple en pakken ze alles anders aan.
Bedrijfsvoering Untitled design1.jpg
3 okt 2017

In twee jaar 33% groeien? Leer van Christian Bartholomeus

Christian Bartholomeus kon twee jaar geleden Personal Fitness Tilburg overnemen, het franchisebedrijf waar hij al jaren voor werkte. Een bedrijf met een gevestigde naam, de schaalvoordelen van een franchise en een klantenbestand van 120 leden. Hij twijfelde daarom niet en begon zijn ondernemersavontuur.
Bedrijfsvoering Untitled design.jpg
3 okt 2017

Gezond groeien doe je zo

Bijna elke ondernemer wil groeien. Meer omzet, meer winst, misschien meer medewerkers aannemen… Maar groeien moet wel kunnen. Het kan gebeuren dat je bedrijf ten onder gaat als het snel groter wordt. Of dat de groei een wissel trekt op jou, je personeel, je gezin of je klanten. Dan heb je groeipijn. In dit artikel enkele tips om deze pijn te onderkennen én een aantal oplossingen.
Bedrijfsvoering Untitled design (18).jpg
11 aug 2017

Zo ga je sneller dan de politiek met de Global Goals

Dat je op bedrijfsniveau sneller kunt gaan dan de politiek, liet ING afgelopen maand als geen ander zien. In plaats van wachten op veranderende wetgeving uit Den Haag, kondigden zij zelf aan dat elke mannelijke werknemer voortaan een maand lang betaald vaderschapsverlof kan krijgen. Een heerlijk voorbeeld van hoe snel je als bedrijf voor grote veranderingen kunt zorgen en op maatschappelijke doelstellingen als gelijkwaardigheid snel het roer om kunt gooien.
Bedrijfsvoering app vakantie.jpg
4 aug 2017

Gepaste afstand van je bedrijf tijdens je vakantie

Als groeiende ondernemer ben je 24/7 bezig met je onderneming. Maar net zoals ieder mens heb jij ook af en toe een welverdiende vakantie nodig om weer helemaal op te laden. Hoe zorg je voor een gepaste afstand van je bedrijf tijdens je vakantie? Helemaal loslaten is immers vaak een brug te ver; alle touwtjes in handen houden betekent een werkvakantie.
Getoond 1 tot 12 van 101. Er zijn meerdere pagina's.
Bij bedrijfsvoering komt veel kijken. Stoppen kan op verschillende manieren, zoals verkoop, overdracht, opheffing, of faillissement. Waar vestig je je bedrijf? In een bedrijfsgebouw, een kantoorruimte of een winkelpand? Welke rechtsvorm past het beste bij jouw onderneming? Wat voor type leider of manager ben je? Welke verzekeringen heb je nodig om jezelf tegen schades en risico's in te dekken?

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming