Kantoorinrichter Albeka gaat zich de komende tijd nog meer inzetten op MVO. Het bedrijf heeft het zogenoemde maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en gaat daarom nog meer bedrijfsactiviteiten inzetten om haar steentje bij te dragen aan mens en milieu.

Albeka kantoor- en bedrijfsinrichting houdt zich al lange tijd bezig met duurzaamheid en circulair ondernemen. De organisatie staat dan ook vooral bekend om de verkoop van gebruikt kantoormeubilair en magazijninrichting. Dit betekent dat gebruikt meubilair nieuw leven in wordt geblazen en de levensduur van de producten dus wordt verlengd. Gebruikt meubilair wordt in grote partijen opgekocht, nagekeken, en weer in kleinere partijen verkocht. Door deze cyclus houdt Albeka het ondoordacht weggooien van nog zeer goed meubilair tegen.

Scheiden van afval

Naast het verlengen van de levensduur van producten, zijn er nog genoeg andere manieren denkbaar om duurzaam aan de slag te gaan als bedrijf. Albeka ziet het scheiden van afval dan ook als een zeer grote kans. Door de grote partijen die binnen komen houdt Albeka ook veel incourant meubilair over. Dit meubilair wordt op milieuvriendelijke manier afgevoerd. Hierbij demonteren zij het incourante meubilair en wordt onder andere oud-ijzer, hout, trespa, plastic en karton apart gescheiden.

Sociale werkplaatsen

Het letten op het milieu is van groot belang. Maar ook naar de mensen kijkt de organisatie graag om. Albeka blaast gebruikt meubilair nieuw leven in door bijvoorbeeld het opnieuw stofferen van stoelen en het opnieuw poedercoaten van ladenblokken, kasten en poten. Dit soort werkzaamheden worden uitbesteed aan sociale werkplaatsen in Nederland.  Zo heeft het bedrijf al jaren lang een zeer nauwe en prettige samenwerking met de Avelingen Groep uit Gorichem en de Haeghe Groep uit Den Haag.

Energiezuinig

Elk bedrijfspand van Albeka wordt zorgvuldig nagekeken op energie gebied. Waar nodig wordt overtollige verlichting weggehaald en nieuw verlichtingsstraten aangelegd. Het laatste project is gebeurt in juli 2018 bij onze vestiging Hendrik ido Ambacht. Daar is in heel het pand de oude verlichting weggehaald, gedemonteerd en milieu vriendelijk afgevoerd. Hier zijn dan weer nieuwe milieuvriendelijke en energie zuinige verlichtingsstraten aangelegd.

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Lees ook…
De ontwikkelingen op de energiemarkt volgen elkaar in rap tempo op en prijzen rijzen de pan uit. Sinds 1 juli 2022 heeft het Ministerie van Economische…
Vanaf 1 januari 2023 treden voor mkb-ondernemers weer een flink aantal nieuwe wetten en regels in werking. We zetten de 7 belangrijkste wijzigingen…
De hele dag achter het bureau verdwijnen en aan het einde van de dag de stappenteller tevoorschijn toveren en zien dat je wel heel minimaal hebt…