Kantoorinrichter Albeka gaat zich de komende tijd nog meer inzetten op MVO. Het bedrijf heeft het zogenoemde maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en gaat daarom nog meer bedrijfsactiviteiten inzetten om haar steentje bij te dragen aan mens en milieu.

Albeka kantoor- en bedrijfsinrichting houdt zich al lange tijd bezig met duurzaamheid en circulair ondernemen. De organisatie staat dan ook vooral bekend om de verkoop van gebruikt kantoormeubilair en magazijninrichting. Dit betekent dat gebruikt meubilair nieuw leven in wordt geblazen en de levensduur van de producten dus wordt verlengd. Gebruikt meubilair wordt in grote partijen opgekocht, nagekeken, en weer in kleinere partijen verkocht. Door deze cyclus houdt Albeka het ondoordacht weggooien van nog zeer goed meubilair tegen.

Scheiden van afval

Naast het verlengen van de levensduur van producten, zijn er nog genoeg andere manieren denkbaar om duurzaam aan de slag te gaan als bedrijf. Albeka ziet het scheiden van afval dan ook als een zeer grote kans. Door de grote partijen die binnen komen houdt Albeka ook veel incourant meubilair over. Dit meubilair wordt op milieuvriendelijke manier afgevoerd. Hierbij demonteren zij het incourante meubilair en wordt onder andere oud-ijzer, hout, trespa, plastic en karton apart gescheiden.

Sociale werkplaatsen

Het letten op het milieu is van groot belang. Maar ook naar de mensen kijkt de organisatie graag om. Albeka blaast gebruikt meubilair nieuw leven in door bijvoorbeeld het opnieuw stofferen van stoelen en het opnieuw poedercoaten van ladenblokken, kasten en poten. Dit soort werkzaamheden worden uitbesteed aan sociale werkplaatsen in Nederland.  Zo heeft het bedrijf al jaren lang een zeer nauwe en prettige samenwerking met de Avelingen Groep uit Gorichem en de Haeghe Groep uit Den Haag.

Energiezuinig

Elk bedrijfspand van Albeka wordt zorgvuldig nagekeken op energie gebied. Waar nodig wordt overtollige verlichting weggehaald en nieuw verlichtingsstraten aangelegd. Het laatste project is gebeurt in juli 2018 bij onze vestiging Hendrik ido Ambacht. Daar is in heel het pand de oude verlichting weggehaald, gedemonteerd en milieu vriendelijk afgevoerd. Hier zijn dan weer nieuwe milieuvriendelijke en energie zuinige verlichtingsstraten aangelegd.

Starten met crypto’s?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Lees ook…
Jaarlijks koopt de overheid voor zo’n 6 miljard euro aan goederen en diensten in bij het mkb. Dit gebeurt meestal via een aanbestedingsprocedure….
Je wilt je naamsbekendheid vergroten, maar hebt het budget niet? Met een beetje creativiteit verzin je heel wat manieren die weinig kosten en toch heel…
Wanneer je gaat starten met ondernemen is het verstandig om te beginnen bij het bepalen van de basis van je bedrijf: de rechtsvorm. Maar waar moet je…