Auto beheert elektronische agenda
Tot nu toe was de 'connected' auto vooral een mooi reclamepraatje. De komende maanden gaat dat razendsnel veranderen. Ze krijgen internetmogelijkheden. En gaan zelfs je agenda en contacten bijhouden. Sterker nog: je kunt op kantoor alvast je zakenrit programmeren.

Ingebouwd internet
Tijdens de internationale autoshows staan de nieuwste technieken steevast in de spotlights. Auto’s met ingebouwd internet bijvoorbeeld. Tot de dag van vandaag is het geen werkelijkheid geworden. Opmerkelijk eigenlijk. Op elke straathoek kun je een dongel voor je laptop aanschaffen en via je mobiele telefoon is internetten al helemaal geen probleem. Dus hoe moeilijk kan het zijn?

Kennelijk hebben de automerken het nu ook onder de knie gekregen. De komende maanden dringt het ‘wereldwijde web’ namelijk definitief in auto’s door.

Zo komt BMW deze zomer met een systeem waarmee je ook in ons land onderweg lustig kunt googlen. En opmerkelijker nog: bij problemen direct contact met de dealer krijgt. Die kan op zijn beurt op afstand in de elektronica van de auto rondkijken. Sensortje kaduuk? Dan wordt die vast besteld.

Office in de auto
In één moeite door lanceren de Duitsers een volgende primeur voor de zakelijke gebruikers. Achter de zogenaamde iDrive menuknop op de middenconsole zit ook ‘Office’ functie. Bij het instappen synchroniseert de blackbox van de auto dan met de agenda en contacten in je mobiele telefoon. Een soort mobiele variant van de bekende kantoorsoftware Outlook.

De primeur is deze maand voor de 3-serie Coupé, maar in de loop van het jaar volgen alle modellen. Tegen die tijd zit er meteen een volgend snufje op. Bij het instappen worden ook de mailtjes uit – pakweg – je Blackberry opgevist. Die kun je desgewenst door je auto laten voorlezen.

WiFi in de auto
Mercedes omzeilt de hele heisa van zo’n ingebouwd systeem. Zij komen deze zomer met een intrigerend alternatief dat slim inhaakt op de autotelefoon. Een mobiele HotSpot. Je monteert de accessoire – ook op bestaande auto’s – onder de hoedenplank. Op die manier ontstaat een ‘rijdend’ toegangspunt voor draadloos internet. Zoiets als het kastje dat op kantoor aan de muur hangt.

In dit geval werkt het alleen via de telefoonantenne op het dak van de auto. Je sluit een data abonnementje bij een zelf gekozen provider af, schuift simpelweg de bijbehorende SIM in het kastje en de boel is gebruiksklaar. Dat kan binnen in de auto, maar je kunt ook een laptop of PDA in een wegrestaurant meenemen. Tot 10 meter afstand. Lijkt ons veiliger.

Audi op kantoor programmeren
Met de nieuwe generatie Audi A8 begeeft ook Audi zich op het internet. Daarbij valt vooral op dat je voor de informatie niet langer hoeft te ‘klooien’ met het aanklikken van afzonderlijke letters. Op de console zit namelijk een aanraakgevoelig vierkantje waarop je met de vinger letters kunt schrijven. Zo zoek je bijvoorbeeld via de Google services je  bestemmingen en speciale adresjes.

Maar het gaat nog verder. Wanneer meneer de directeur in zijn limo stapt, staat alles al voor de zakentrip ingesteld. Nou ja, dat kan in elk geval. Zijn secretaresse kan via ‘MyAudi.com’ op de bureaucomputer vooraf vast de bestemming en tussenstops doorgeven. Die worden bij het starten van de auto in het navigatiesysteem opgepikt.

De volgende stap is ook al in de maak. De techniek laadt via een snelle telefoonverbinding kaarten via Google Earth, zodat het op het beeldscherm lijkt alsof je in een van boven gefotografeerde wereld rijdt. Uiteraard gebruikt hij daarbij ook de al in de auto aanwezige ‘gewone’ wegenkaart.
Gadget-liefhebbers komen helemaal aan hun trekken!

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Lees ook…
– PARTNERCONTENT – Nieuwe betaaloplossing Click to Pay met Visa vereenvoudigt de betaalprocessen en de check-out in webshops aanzienlijk. Het…
Wanneer je gaat starten met ondernemen is het verstandig om te beginnen bij het bepalen van de basis van je bedrijf: de rechtsvorm. Maar waar moet je…
Genoeg van al die files? Vermijden is steeds moeilijker, maar met wat handig plannen kunt u een hoop ellende voorkomen. Lees hier wat de beste tijden…